• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kelmuste arvu tõusu mõjutab veebiäri

  Kuritegevuse baromeetri andmeil on tänavu üheksa kuuga pandud toime neli protsenti vähem kuritegusid kui eelmisel aastal sama ajaga. Samas on saanud hoo sisse kelmused.

  „Tõusutrendis oleva kelmuste arvu juures tuleb inimestele uuesti soovitada, et veebi kaudu kaupade ostmisel peaks olema ettevaatlik ning müüja tausta võimalusel kontrollima. Seda põhjusel, et väga suure osa kelmustest moodustavad just juhtumid, kus interneti kaudu ostetud kaupa pole ostjale kätte toimetatud,“ märkis justiitsminister Hanno Pevkur.
  Jaanuarist septembrini registreeriti Eestis 29 724 kuritegu, mida on aastatagusest 1284 võrra vähem, vahendab justiitsministeerium kuritegevuse baromeetri värskeid andmeid. Enim kasvas sel perioodil kelmuste arv: üheksa kuuga registreeriti 1250 kelmust ehk 34% võrra rohkem kui 2012. aasta samal perioodil (793).
  Kõige levinum ehk varavastane kuritegevus on võrreldes eelmise aastaga vähenenud 9%. Varguste arv kahanes 12% (1784 vargust vähem). Vähem on varastatud nii kaubandusettevõtetest (18%) kui ka eluruumidest (14%) ja sõidukitest (6%).
  Varguste arv on vähenenud kogu Eestis, kusjuures kõikjal peale Harjumaa ja Lääne-Virumaa on kahanemine üle 10%. Harjumaal on olnud 4% ja Lääne-Virumaal 7% vähem vargusi. Seevastu röövimiste arv kasvas 6%.
  Liikluskuritegusid oli 2% võrra vähem, neist enamiku moodustas joobes juhtimine.
  Isikuvastaste kuritegude arv kasvas ligi 7%. See tuleneb eelkõige kehalise väärkohtlemise registreerimise sagenemisest Harjumaal ja Tallinnas, kus nende kuritegude registreerimine on kasvanud 12%. „Suuresti on kasvu taga tõsiasi , et politsei on hakanud neile kuritegudele rohkem tähelepanu pöörama,“ ütles justiitsminister. Tapmisi ja mõrvu registreeriti üheksa kuuga 43 ehk 16 võrra vähem kui möödunud aasta samal perioodil.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Urmas Villmann: parim reklaamikanal on Lasnamäe kanal
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Bibikovide eksperiment: raha läks umbropsu Enefit Greeni
Äripäeva uue investeerimiseksperimendi peategelased Gerli ja Roland Bibikov on eksperimendist elevil nagu lapsed enne jõuluvana tulekut. Esimesele tehingule lendasid nad peale suure hurraaga, mis tegi kogenud investor Toomase korraks murelikuks.
Äripäeva uue investeerimiseksperimendi peategelased Gerli ja Roland Bibikov on eksperimendist elevil nagu lapsed enne jõuluvana tulekut. Esimesele tehingule lendasid nad peale suure hurraaga, mis tegi kogenud investor Toomase korraks murelikuks.
Soome president kohtub reedel Putiniga
Pärast Soome presidendi Sauli Niinistö tänast kohtumist NATO peasekretäri Jens Stoltenbergiga andis presidendi kantselei teada, et reedel kohtub Niinistö Moskvas Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.
Pärast Soome presidendi Sauli Niinistö tänast kohtumist NATO peasekretäri Jens Stoltenbergiga andis presidendi kantselei teada, et reedel kohtub Niinistö Moskvas Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.
Masina- ja metallitööstuse TOPi võitja: kogu sektor kukkus suurelt
Masina- ja metallitööstuse TOPi võitja, laevade remondi ja ümberehitusega tegeleva SRC Groupi juht Hannes Lilp ütles, et kuigi kogu sektor kukkus eelmisel aastal pandeemia tõttu suurelt, suutis ettevõte tänu pikaajalisele strateegiale häid tulemusi teha.
Masina- ja metallitööstuse TOPi võitja, laevade remondi ja ümberehitusega tegeleva SRC Groupi juht Hannes Lilp ütles, et kuigi kogu sektor kukkus eelmisel aastal pandeemia tõttu suurelt, suutis ettevõte tänu pikaajalisele strateegiale häid tulemusi teha.