• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tesla tulemused tekitavad muret

  Tesla Motorsi kolmanda kvartali tulemused jäid osade analüütikute ootustele alla ning koos nõrga ettevaatega saatsid firma aktsia selgelt ja sirgelt miinusesse.

  Tesla kolmanda kvartali käive küündis 431,3 miljoni dollarini, olles aasta tagasi veel 50,1 miljonit dollarit. FactSeti küsitletud analüütikud ootasid käibeks 547,5 miljonit dollarit.
  Seejuures pidi Tesla vastu võtma 38,5 miljoni dollari suuruse puhaskahjum, vähendades seda küll aastataguselt 110,8 miljonilt dollarilt. Korrigeeritud kasum oli aga 12 senti aktsia kohta, lüües Bloombergi küsitletud analüütikute 10-sendist prognoosi ning FactSeti analüütikute 8-sendist prognoosi.
  Osadele analüütikutele valmistas pettumuse ka firma tarnitud autode arv. Kolme kuuga tarniti 5500 Tesla Model S-i, samas kui näiteks Barclays ootas 5820 auto tarnimist ning Deutsche Bank 5850 tarnet.
  Tesla juhtkonna sõnul plaanitakse käimasoleva kvartaliga tarnida veidi üle 6000 Model S-i ning korrigeeritud kasum peaks jääma umbes kolmanda kvartali tasemele. Lisaks loodetakse varasema 21 000 Model S-i asemel tarnida see aasta 21 500 autot. Eelmine aasta tarnis firma 2650 Model S-i, jäädes enda seatud 5000 auto eesmärgile suurelt alla.
  "Inimesed on ära harjunud saada Teslalt meeldivaid üllatusi ja kui see ei juhtu, siis on pettumus," kommenteeris Bloombergi tulemuste järel Kelley Blue Booki analüütik Karl Brauer. "Neil läheb hästi, aga osade silmis on see kehvasti võrreldes aasta alguse minekuga."
  Investorid igatahes ei rõõmustanud. Suhteliselt volatiilse aktsiana tuntud Tesla väärtpaber kukkus järelturu kauplemises pärast tulemuste avalikustamist 12,3%, makstes 155,1 dollarit. Sel aastal on Tesla aktsia kallinenud enam kui viiekordselt.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Kõigepealt tuleb energiakriisis nina ette vaadata
Suure pildi, pika vaate jmt epiteetide pruukimine ei asenda vajadust lahendada akuutne kriis elektriarvetega siis, kui vaja, ja nii, nagu vaja, nimetades seejuures asju õigete nimedega, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Suure pildi, pika vaate jmt epiteetide pruukimine ei asenda vajadust lahendada akuutne kriis elektriarvetega siis, kui vaja, ja nii, nagu vaja, nimetades seejuures asju õigete nimedega, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Luksuskaupade tootjad panid Euroopa turud tõusma
Euroopa aktsiaturud on pärast teisipäevast langust kolmapäeval stabiliseerunud ja veidi tõusnud. Sellele on kaasa aidanud luksuskaupade tootjate tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud on pärast teisipäevast langust kolmapäeval stabiliseerunud ja veidi tõusnud. Sellele on kaasa aidanud luksuskaupade tootjate tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Elcogen ehitab korealastele 75miljonise vesinikutehase
Tallinnas Ülemiste linnakus kütuseelemente tootev Elcogen sõlmis kokkuleppe Lõuna-Korea Uljini maakonna ja Next Energy Corporationiga Koreasse tehase ehitamiseks.
Tallinnas Ülemiste linnakus kütuseelemente tootev Elcogen sõlmis kokkuleppe Lõuna-Korea Uljini maakonna ja Next Energy Corporationiga Koreasse tehase ehitamiseks.
Eestis tegutseb prohvetliku nimega ettevõte Omikron
"Tänase pandeemia võimalikud hüved pole kahjuks minuni jõudnud, isegi kui selline suurepärane nimi on," naeris Omikron Investi asutaja ja omanik Taavi Kolts.
"Tänase pandeemia võimalikud hüved pole kahjuks minuni jõudnud, isegi kui selline suurepärane nimi on," naeris Omikron Investi asutaja ja omanik Taavi Kolts.