6. detsember 2013 kell 5:56

Vabu töökohti mullusest rohkem

Eesti ettevõtetes, asutustes ja organisatsioonides oli 2013. aasta III kvartalis 8600 vaba ametikohta, teatas statistikaamet. Võrreldes eelmise aasta sama ajaga nende arv suurenes 12,3% ning eelmise kvartaliga võrreldes 12,7%.

Vabade ametikohtade määr oli III kvartalis 1,6%. Vabade ametikohtade määr on vabade ametikohtade osatähtsus ametikohtade koguarvus (hõivatud ja vabade ametikohtade summa).

Kõige kõrgem vabade ametikohtade määr oli info ja side tegevusalal (2,4%) ja kõige madalam mäetööstuses (0,2%).

Suurim vabade ametikohtade arvu kasv oli hulgi- ja jaekaubanduses, kus vabu ametikohti oli 2012. aasta III kvartaliga võrreldes 1,4 korda rohkem.

Vabadest ja hõivatud ametikohtadest 55% asuvad Harju maakonnas (sealhulgas Tallinn). Vabade ametikohtade määr oli kõige kõrgem Pärnu maakonnas (2,4%). Pärnu maakonnas asub 5% kõigist ametikohtadest (vabad ja hõivatud ametikohad kokku).

Vabadest ametikohtadest 31% oli avalikus sektoris ja 69% erasektoris. Avalikus sektoris oli vabade ametikohtade määr 1,8% ja erasektoris 1,5%. Avaliku sektori alla kuuluvad ka riigi ja kohaliku omavalitsuse omanduses olevad äriühingud.

Autor: 1321-aripaev

Hetkel kuum