• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Estonian Airil üheteist kuuga reisijaid mullusest 39% vähem

  Tänavu üheteist kuuga tegi Estonian Air 9952 lendu ning teenindas 509 426 reisijat.

  Mullu samal perioodil lennutati 834 000 inimest ja tehti 18 307 lendu, seega on reisijate arv kukkunud 39% ja lennureiside arv 45%.
  Selleaastased tulemused vastavad Estonian Airi teatel restruktureerimiskavale, mis nägi ette tegevusmahtude vähendamist ja nende Tallinnast väljuvate liinide teenindamist, mille järgi on olemas piisav nõudlus.
  Estonian Airi lendude regulaarsus ehk toimumise protsent oli esimesel üheteistkümnel kuul 99,3 protsenti, mis on mullusest 0,6 protsendipunkti võrra kõrgem.
  Estonian Airi juhatuse esimehe Jan Palméri sõnade kohaselt on Estonian Air oluliselt parandanud lendude väljumise täpsuse näitajat – lendude punktuaalsus (15 minutit) oli 91,5 protsenti, mis on eelmise aastaga võrreldes 7,2 protsendipunkti võrra kõrgem.
  Lendude punktuaalsus (näitab õigeaegselt väljunud lendude osakaalu) ja regulaarsus (näitab planeeritud lendude toimumise osakaalu) on olulised tegurid lennufirmade tegevuse ja teenuste kvaliteedi hindamisel.
  "Meie meeskond on teinud suurepärast tööd mitte ainult Estonian Airi ümberpööramisel, vaid ka meie tegevuse ja teenuste kvaliteedi tõstmisel," lisas Palmér.
  Novembris oli regulaarsus 100% ning punktuaalsus 96,9%.
  Estonian Airi missiooniks on pakkuda regulaarseid lennuühendusi vähemalt kaks korda päevas Eestile strateegiliselt olulistesse sihtkohtadesse, kuhu on olemas piisav nõudlus. Estonian Air on suurim vedaja Tallinna lennujaamas. Estonian Airi regulaarlendude liinivõrku kuuluvad järgmised sihtkohad: Stockholm, Kopenhaagen, Amsterdam, Brüssel, Oslo, Moskva, Peterburi, Kiiev, Vilnius ja Trondheim.
  Estonian Air alustab 21. detsembril laupäeviti toimuvaid lende hooajalisel liinil Tallinna ja Müncheni vahel. Lennuliin jääb avatuks 29. märtsini 2014. Maist septembrini lisanduvad sihtkohtade nimistusse Nizza ja Split ning juunist augustini Pariis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Putin: Tahate rohkem gaasi? Kiitke Nord Stream 2 heaks
Venemaa president Vladimir Putin ütles, et Venemaa saab suurendada gaasitarneid Euroopasse kohe, kui Saksamaa annab kasutusloa Nord Stream 2 gaasijuhtmele, kirjutab Financial Times.
Venemaa president Vladimir Putin ütles, et Venemaa saab suurendada gaasitarneid Euroopasse kohe, kui Saksamaa annab kasutusloa Nord Stream 2 gaasijuhtmele, kirjutab Financial Times.
Energiavaesus ähvardab muutuda reaalsuseks
Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets tõdes, et teatud hinna juures muutub enrgiavaesus Euroopa riikides väga suureks probleemiks.
Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets tõdes, et teatud hinna juures muutub enrgiavaesus Euroopa riikides väga suureks probleemiks.