Ave Lepik • 31. detsember 2013 kell 6:44

Läti minek eurole võib tuua tõrkeid Eesti pankade töös

Läti võtab täna keskööl kasutusele euro ja see võib kaasa tuua ka häireid Eesti Swedbanki ja Nordea panga töös – internetipangas võib esineda tõrkeid maksete tegemisel ja sularahaautomaadid ei pruugi töötada.

Mõlemad pangad põhjendavad võimalikke probleeme sellega, et osaliselt on nende pangasüsteemid kolme Balti riigi peale ühised, kirjutas Postimees.

Samal põhjusel, aga ümberpööratuna – neil ei ole ühiseid süsteeme – ütlevad Danske Bank ja SEB, et neil takistusi ei tule. "Kõik süsteemid, sealhulgas sularahaautomaadid, pangakaardid ja internetipank töötavad tavapäraselt," ütleb Danske Banki turundusdivisjoni direktor Anneli Rõuk. Sama kinnitas väljaandele SEB kohta nende kommunikatsioonijuht Silver Vohu.

Hetkel kuum