RSA Insurance Group Plc korraldab aktsiaemissiooni

27. veebruar 2014, 13:00

Täna eelmise aasta majandustulemused avaldanud Londoni börsil noteeritud RSA Insurance Group Plc (RSA Grupp) kavatseb hankida lisakapitali 775 miljoni naelase aktsiaemissiooniga ning on alustanud mõnede varade müüki.

Grupp loodab teenida umbes 300 miljonit naela, teatas ettevõtte Eesti haru.

RSA Grupp kogus mullu kindlustuspreemiaid 8,7 miljardi naela ulatuses ning grupi maksude-eelne kahjum oli 244 miljonit naela. Tulemust mõjutasid probleemid ettevõtte Iirimaa harus ning rasketest ilmastikutingimustest tulenenud kahjud.

RSA Grupi Eesti haru RSA Kindlustus hüvitas mullu klientidele kahjusid 18,4 miljoni euro ulatuses ning saavutas aastakäibeks 30,9 miljonit eurot, millega tõusis Eesti kahjukindlustusturul neljandale kohale.

„RSA Kindlustuse puhul näitas kõige kiiremat kasvu ettevõtete varakindlustus. Kui 2012. aasta kokkuvõttes ulatus statistikaameti andmetel meie turuosa 11,7 protsendini, siis läinud aasta lõpuks tõusis see 15 protsendile. Samuti on RSA-l keskmiselt kiiremini kasvanud kodukindlustuse maht,“ ütles RSA Kindlustuse juhataja Kaido Kepp.

„Võrreldes Lääne-Euroopaga on Eesti eraisikud ja ettevõtted tagasihoidlikumad kindlustajad, kuigi tasapisi olukord muutub. Eesti kindlustusturu üldise kasvu taga on klientide teadlikkuse suurenemine ning turuosaliste aktiivsus uute kindlustuslahenduste väljapakkumisel,“ lisas Kepp.

Kepi sõnul ootab RSA Kindlustus tänavu jätkuvalt varakindlustuse mõõdukat kasvu, nii ettevõtete kui ka eraisikute segmendis. „Usume, et terve turg kasvab veidi. Kliendile on hea uudis see, et turul kasvab konkurents.“

RSA Kindlustus tegutseb Eestis Codan Forsikring A/S Eesti filiaalina, kasutades RSA kaubamärki. Codan Forsikring A/S on Taani kahjukindlustusselts, mis kuulub rahvusvahelisse RSA kindlustusgruppi.

RSA Kindlustus teeb varakindlustustoodete pakkumisel koostööd SEB Pangaga. 2012. aastal oli RSA Kindlustuse müügikäive kokku 24,9 miljonit eurot ning kahjuhüvitisi maksis ettevõte aastaga 12 miljonit eurot.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    31. July 2014, 11:19
    Otsi:

    Ava täpsem otsing