Evli: hoidke Venemaast eemale

Juhan Lang 20. märts 2014, 17:11

Soome investeerimispank Evli hoiatas sel nädalal, et kuigi ahvatlus Vene turule investeerida võib tekkida, on targem hetkel sealt eemale hoiduda.

Turuülevaates meenutab Evli, et turud on traditsiooniliselt kehvad poliitilise riski hindamisel. Pank toob näiteks Šveitsi riigilaenuturud, kes ei reageerinud II maailmasõja pöördepunktiks olnud sakslaste kaotusele Stalingradis.

Venemaa börsiindeks MSCI odavus põhineb selle sektoripõhisusel. Indeksi turuväärtusest 58% põhineb energeetikafirmadel ja 16% finantssektoril. Energiasektori p/e suhe on vaid 3,5 ning finantssektori vastav aktsiahinna ja kasumi suhe 4,0, mis võib justkui viidata aktsiate suhtelisele odavusele. Samas toob Evli Venemaa potentsiaali paremini iseloomustava aktsiana välja jaeketi Magniti, mille p/e suhe on 22,4.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    20. March 2014, 17:11
    Otsi:

    Ava täpsem otsing