Goldman jääb enda varasema kullaprognoosi juurde

Fredy-Edwin Esse, California 14. aprill 2014, 22:10

USA suurpank Goldman Sachs avalikustas oma viimases kliendikirjas, et vaatamata viimase kahe nädala 2% tõusule jäävad nemad enda varasema kulla aastalõpu hinnaprognoosi juurde.

Juunikuise kullatellimuse futuuri hind on täna New Yorgi kaubabörsi Comexi harus 0,8%, makstes 1329 dollarit untsi kohta. Enimkaubeldava lepingu alusel on hind valmis sulguma kõrgeimal tasemel pärast 21. märtsi, vahendab MarketWatch.

Iroonilisel kombel just selle aja paiku hoiatasid Goldman Sachsi analüütikud väärismetalli tulevase languse eest. 20. märtsil avaldatud kliendikirjas ütles pank, et majanduse kasvutempo tugevnemise ilmsiks tulekuks kulub veel mitmeid nädalaid ning lõpuks viivad paranenud majandusnäitajad kulla hinna langusse.

13. aprillil avalikustatud kliendikirjas ütlevad analüütikud, et hiljutise kulla hinnatõusu taga on kehvast ilmast tingitud nõrgad majandusnäitajad ning Ukraina. Ette vaadates on aga pank endiselt kindel, et USA majanduse kasvutempo kiireneb aasta teises pooles ning nad jäävad enda aastalõpu kulla hinnaprognoosi juurde, milleks on 1050 dollarit.

Panga sõnul hakkaks nad enda kahe aasta hinnaprognoose üle vaatama alles siis, kui USA majanduskasv hakkaks näitama järjepidevaid aeglustumise märke.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    14. April 2014, 22:11
    Otsi:

    Ava täpsem otsing