9. mai 2014 kell 10:34

Rüütel valmis maa eest ise maksma

Kui riik ei luba Tallinnal president Arnold Rüütlile maad kinkida, on president nõus ise seaduses nõutud summa linna kaudu riigieelarvesse tasuma.

Tallinna linnavalitsus tegi kolmapäeval ettepaneku võõrandada president Arnold Rüütlile kinnistud Tallinnas Pirital aadressil Künnapuu 5 ja 5a.

Eelnõu kohaselt loobub Tallinn tasust 35% kinnistu turuväärtuse osas. Maareformi seaduse § 25 lõikest 4 tuleneb linnale kohustus Künnapuu 5 ja 5a kinnistute võõrandamisel kanda riigieelarvesse 65% kinnistute harilikust turuväärtusest.

Abilinnapea Taavi Aas ütles, et linn palus riigil leida lahendus, mis võimaldab presidendile kinnistud võõrandada täies mahus tasuta. "Juhul, kui riik jääb raha tasumise nõude juurde, on president kinnitanud, et on nõus tasuma seaduses nõutud summa linna kaudu riigieelarvesse."

Ühtlasi avaldas Aas lootust, et rahvas näeb Tallinna linna kavatsust president Rüütlile maad kinkida sellisena, nagu see on mõeldud. "Austusavaldusena Eesti poliitikule, kes mängis suurt rolli Eesti taasiseseisvumisel ja hiljem presidendina," lausus Aas.

Linn on juba 2005., 2007. aastal ning korduvalt 2010. aastal pöördunud riigi poole maareformi seaduse muutmise ettepanekutega, sealhulgas kõnealuse sätte muutmiseks, mis piirab oluliselt linna võimalusi ja otsustusõigust maaressursi kasutamisel linna arenguks, teatas Raepress.

Äripäev kirjutas eile, et president Rüütlil on praegu kaheksa kinnistut.

 

 

Autor: 1321-aripaev

Hetkel kuum