Koit Brinkmann • 8. mai 2014 kell 11:10

President Rüütlil kaheksa kinnistut

Tartus maja, Kadriorus korterit ja Saaremaal kuute kinnistut omavale president Arnold Rüütlile soovib Tallinna linnavalitsus võõrandada tasuta kaks Pirital Maarjamäel asuvat kinnistut.

Maatükid asuvad Künnapuu tn 5 ja Künnapuu tn 5a, nende pindala on kokku 3048 m2. Elamumaa sihtotstarbega kinnistud võõrandatakse president Rüütlile tema teenete eest Eesti Vabariigi ees, teatas Raepress eile.

Tallinna abilinnapea Eha Võrgu sõnul soovib linn anda maa Rüütlile tasuta, kuid selleks peab riik võimaldama tasuta andmist.

2006. aastast on Rüütli pere kasutuses Riigi Kinnisvarale kuuluv maja Nõmmel Kaare tänaval. Kinnistu suurus on ligi 3500 m2 ning sellele on seatud tähtajatu ja tasuta isiklik kasutusõigus Arnold Rüütli kasuks.

Eesti Ekspress kirjutas 2011. aasta kevadel, kuidas Rüütel on tulutult käinud Kaare tänava kinnistu ostusooviga juba aastaid nii Kadriorus kui ka Toompeal. Maja ehitati möödunud sajandi 50. aastatel valitsuse tarbeks ning selle esimene elanik oli EKP keskkomitee esimene sekretär ja ENSV ülemnõukogu presiidiumi esimees Johannes Käbin.

Kinnistusregistri andmetel kuulub president Rüütlile maja Tartus Ilmatari tänaval, korter Tallinnas Lydia Koidula tänaval ning kuus maatulundusmaa kinnistut Saaremaal Laimjala vallas. Saaremaa kinnistute kogupindala on üle 52 hektari.

Hetkel kuum