8. mai 2014 kell 11:54

Eesmaa: kohatu on ironiseerida

Arnold Rüütlile tema elutöö eest tänu avaldamine on iseenesestmõistetav ning selle kallal ironiseerimine on täiesti kohatu, arvab keskerakondlane Enn Eesmaa.

"Arnold Rüütlit kui presidenti tuleb meeles pidada ja talle ka väärikat tänu avaldada – selle küsimuse üle ei peaks isegi mitte arutama," vahendas Keskerakond pressiteates Enn Eesmaa seisukohta. "Pika demokraatliku kogemusega riikides on tavaks kujunenud, et ametiaja lõppedes tagatakse presidentidele võimalused kirjanduslikuks, ühiskondlikuks jms tööks. Presidentide kogemusi ja kontakte tuleb hinnata ning neid rakendada."

"Kui oleme oma põhiseadusesse kirjutanud, et president on meie riigipea, siis peame vastavalt ka käituma," lisas Eesmaa ja kiitis Tallinna linna Rüütli tunnustamise eest. "Olen täiesti veendunud, et seda peavad õigeks sammuks väga paljud Eesti inimesed."

Tallinna keskerakondlik linnavalitsus tahab president Arnold Rüütlile võõrandada tasuta kaks Pirital Maarjamäel asuvat kinnistut. Maatükid asuvad Künnapuu tn 5 ja Künnapuu tn 5a, nende pindala on kokku 3048 m2. Elamumaa sihtotstarbega kinnistud võõrandatakse president Rüütlile tema teenete eest Eesti Vabariigi ees, teatas Raepress eile.

Autor: 1321-aripaev

Hetkel kuum