Renault võtab elektriautodega hoo maha

Romet Kreek 23. mai 2014, 13:05

Euroopa suuruselt kolmas autotootja Renault aeglustab elektriautode turule toomist, mis on järjekordne märk sellest, et tarbijate nõudlus 0-emissiooniga autode järele on väiksem autotootja plaanidest, vahendab Bloomberg.

Akudel töötava Twingo linnaauto, mida tutvustati Genfi autosõul, on pandud kalevi alla, ütles eile juhatuse liige Jerome Stoll.

„Me ei ole olukorras, kus turg järgiks meie prognoose,“ ütles ta. „Inimesed ei ole jõudnud nii kaugele, et vajaksid igapäevasõitudeks elektriautot. Inimesed peavad tundma, et neil on seda tarvis.“

„Enamus elektriauto ostjaid on rikkakad inimesed, sest nullsaastamisega autod on kallimad,“ ütles Commerzbanki analüütik Sascha Gommel. „Pigem valivad nad premium brändi autod nagu Tesla või BMW, mitte tavaelektriautod nagu Renault, kes peavad põhjendama elektriautode hinda.“

Euroopa suurima autoturu Saksamaa teedel vuras aasta algul 12 200 elektriautot. Kokku on seal registreeritud 43,9 miljonit autot. Seda on 0,1% Saksamaa kantsleri Angela Merkeli soovist, et aastakümne lõpuks oleks Saksamaal miljon elektriautot.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    23. May 2014, 13:05
    Otsi:

    Ava täpsem otsing