Veenappus sulges Coca-Cola tehase Indias

Rainer Saad 20. juuni 2014, 14:21

Coca-Cola oli sunnitud Põhja-Indias sulgema oma tehase, kuna kohalike põllumeeste süüdistuste järgi kulutas karastusjookide tootja liiga palju vett.

Financial Timesi teatel kasutas Coca-Cola tehas liiga palju põhjavett ja seda India osariigis Uttar Pradesh, kus juba üle kümne aasta on veetasemed olnud kriitiliselt madalad. Coca-Colale on see tagasilöök ühel tähtsaimal turul.

Veenappused on Indias üha sagedasemad, kuna sinna tulnud rahvusvahelised korporatsioonid reostavad loodust ja põhjavett. Selle vastu on korraldatud ka mitmeid kampaaniaid ning kohalikele elanikele on Coca-Cola tehase sulgemine oluline võit. „See on suur võit ja kinnitus sellest, et kohalikud kogukonnad võivad edukalt võidelda suurte, võimsate ettevõtete vastu,” ütles põhjavee reostamise vastu võidelnud elanik Nandlal Master.

Coca-Cola väitel kasutasid nemad vett väga vastutustundlikult ja mõistlikult. Varem on Coca-Cola teatanud, et Indiast võib saada nende üks suurimaid turge ning järgnevatel aastatel plaaniti sinna investeerida umbes 5 miljardit dollarit. 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. August 2014, 14:23
Otsi:

Ava täpsem otsing