Brave Capital ostab kokku BLRT aktsiaid

Pille Ivask 02. juuli 2014, 14:24

Investeerimisfirma Brave Capital OÜ avaldas kuulutuse, et ostab kokku Fjodor Bermani suuromandis laevanduskontserni BLRT aktsiad või ettevõtteid, mis neid omavad.

Brave Capitali omanik ja juhatuse liige Veljo Kuusk jäi uudist kommenteerides tagasihoidlikuks, tõdedes, et ettevõte on juba pikalt olnud huvitatud osalemise suurendamisest. „Esialgu oleme alles kuulutused avaldanud, seega on raske tulemust ette kommenteerida,“ jäi ta vastuses, kuidas pikaaegne plaan seekord õnnestub, napisõnaliseks.

Eesti suurim ja Läänemere juhtiv laevaehitus- ja remondiettevõte BLRT on viimastel aastatel jõudnud leheveergudele seoses tüliküsimustega, kus väikeaktsionärid nõuavad dividendide väljamaksmist, ent firma juhtkond pole vastavat otsust siiski vastu võtnud. Vaidluses on seljad kokku löönud vähemusaktsionärid Mihhail Gnidin, Valeri Kovalenko ja Brave Capitalile kuuluv NSC Investments OÜ.

Kuusk märkis, et selle mõju müügihuvile on raske hinnata. „Küll aga võib aktsionäride müügihuvi suurendada tõsiasi, et ettevõte on juba teist aastat kahjumis,“ tõdes ta. Tulevikuperspektiive hinnates ütles Kuusk, et konkreetset osalusmäära pole mõtet spekuleerida. „Kui hind on õige, siis on ka investeerimishuvi olemas,“ lisas ta.

BLRTs osalust omandades ei arvestanud Brave Capital Kuuse hinnangul otseselt dividendidega, vaid eelkõige ettevõtte arengu ja seeläbi investeeringu ehk aktsiate väärtuse kasvuga. „Kui ettevõte ei oska ise vabu vahendeid efektiivselt teenima panna, siis on dividendide maksmine ilmselt mõistlik alternatiiv,“ lisas Kuusk.

Brave Capitali osalus BLRTs jäi paar aastat tagasi 1% piirimaile. BLRT pressiesindaja Katerina Danilova vastas müügiteemalistele küsimustele, et neile peaks vastama siiski Brave Capital OÜ.

Brave Capital on Eesti ja väliskapitalil põhinev investeerimisfirma, mis tegeleb erinevate varade ja osaluste soetamise ning projektide finantseerimisega. Näiteks soetas tänavu kevadel Brave Capitali investeerimisgruppi kuuluv BC Arenduse OÜ sada hektarit kinnistuid Saue vallas Veskimöldre vahetus läheduses, et sinna rajada uus elamurajoon. Samas müüs ettevõte sel aastal vähemusosaluse Kohila bürootarvete tehases KP Factory.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    04. July 2014, 15:31
    Otsi:

    Ava täpsem otsing