Virge Haavasalu • 14 jaanuar 2015

BLRT väikeaktsionär: Bermanid pugesid varju

Mihhail Gnidin  Foto: Andres Haabu

Eile hommikul teatavaks tehtud Eesti ühe suurima ettevõtte ja tööandja BLRT juhtide vahetus on läbipaistmatu ja formaalne, sest nii aktsionäridel kui ka laiemal üldsusel ei ole muudatuste kohta piisavat informatsiooni, leidis BLRT väikeaktsionär Mihhail Gnidin.

“BLRT Grupp on üks suurimaid Eesti ettevõtteid ja tööandjaid, kelle majanduslik ja sotsiaalne vastutus ulatub mitte ainult selle aktsionärideni, vaid ka selle töötajateni ning laiemalt ka Eesti ühiskonnani. Muudatused niivõrd olulise ettevõtte juhatuse koosseisus võivad tunduda positiivsed ja edasiviivad juhul, kui need on sisulised. Antud juhul kipun arvama, et tegemist on pigem formaalsusega," kirjutas Gnidini e-kirjas.

Ta põhjendas seda sellega, et aktsionäridele ei ole edastatud muudatuste kohta piisavat informatsiooni ning juhatuse liikmete vahetamine toimus läbipaistmatult. "Selline juhtimisstiil on kohatu nii suure majandusliku ning sotsiaalse tähtsuse ja vastutusega ettevõtte jaoks. Suurettevõtet, nagu seda on BLRT, peaks juhtima läbipaistvalt ning sarnaselt börsiettevõtete juhtimise põhimõtetele, mida BLRT puhul me paraku ei näe. Praegusel juhul on tegemist puhta formaalsusega, mis loob ettevõte juhatuse sõltumatuse illusiooni," toonitas ta.

Hetkel kuum