Saudid avavad välismaalastele oma börsi

Mait Kraun 22. juuli 2014, 11:59

Saudi Araabia avab oma börsi rahvusvahelistele investoritele 2015. aasta esimeses pooles. Sellega annab riik välismaalastele parema juurdepääsu Araabiamaade suurimale börsile. Saudi Araabia loodab antud sammuga muuta oma majandust mitmekesisemaks.

Saudi Araabia kapitaliturgude haldaja avaldab järgmisel kuul eeskirjad välismaistele finantsinstitutsioonidele, kes vastavad nende nõudmistele, teatas institutsioon oma kodulehel.

Riigi valitsus väljastas eile osadele välismaistele finantsasutustele loa kaubelda aktsiatega kohalikul Tadawul All Share Indexil (SASEIDX), teatas kohalik uudisteagentuur SPA.

Saudi Araabia on eemaldamas barjääre ühe maailma enim piiratud aktsiaturult. See on seotud valitsuse eesmärgiga kulutada 130 miljardit dollarit naftasektori väliste majandusharude toetamiseks. Kuningas Abdullah, riigi 90 aastane monarh, on suutnud riigi majanduskasvu hoida viimasel neljal aastal keskmiselt 6,4 protsendi juures.

„Saudi Araabia on piikonna suur magav hiiglane. Seal on kapitalirohke ja suur turg, millele välismaalastele pole olnud ligipääsu,“ ütles National Bank of Abu Dhabi PJSC investeeringute juht Gary Dugan. „See on põnev. See annab regioonile juurde usaldusväärsust.“

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. July 2014, 11:59
Otsi:

Ava täpsem otsing