Börs: turgudel rahulik päev

Mait Kraun 29. juuli 2014, 00:20

USA aktsiad täna eriliselt ei muutunud. Päeva alguses indeksid langesid, küll aga olid õhtuks kaotused tänu ettevõtete headele tulemustele ning mitmete ostutehingute teatamisele tagasi tehtud.

Odav-jaemüüja Family Dollar Stores Inc tõusis 25 protsenti pärast seda, kui Dollar Tree Inc teatas valmisolekust osta ettevõte 8,5 miljardi dollari eest. Kinnisvarafirma Trulia tõusis 15 protsenti, sest Zillow Inc nõustus ostma firma 3,5 miljardi dollari eest.

S&P 500 tõusis vähem kui 0,1 protsenti ning lõpetas päeva 1978,91 punktil. Päeval oli indeks vahepeal 0,6 protsenti langenud. Dow Jones tõusis samuti 0,1 protsenti ning sulgus 16 982,59 punktil. Täna vahetas omanikku rohkem kui 5,4 miljardit aktsiat – 5,7 protsenti kolme kuu keskmisest vähem.

„Turg on jätkuvalt väga soodsas olukorras,“ ütles investeerimifirma Pioneer Investments strateeg Sam Wardwell Bloombergile. „Veidi on geopoliitilisi pingeid. Samas oleme õigel teel nii kaua, kuni sõjakolded ei ohusta ülejäänud maailma. Teine pool aastast tõotab tulla turgudel isegi parem,“ ütles Wardwell.

Sel aastal on toimunud palju ettevõtete ühinemisi ning äraostmisi. Kokku on selle aasta jooksul tehtud rohkem kui 1,1 triljoni dollari väärtuses tehinguid, mis juba praegu ületab terve eelmise aasta numbreid.

Teise kvartali tulemused on ettevõtetel olnud head. Keskmiselt on S&P500 aktsiaindeksis teatatud 11 protsendilisest kasumikasvust. Kui see tempo jätkub, ületab ettevõtete kasumikasv kõiki perioode alates 2011. aasta kolmandast kvartalist.

30. juuli Föderaalreservi istungist oodatakse aga jätkuvat varaostuprogrammi vähendamist 35 miljardilt dollarilt 25 miljardile. Intressimäärade tõstmist turg veel FEDilt ei oota.

Kulla hind langes täna sümboolsed 0,01 protsenti ning lõpetas päeva 1303,98 dollari peal. USA toornafta hind langes aga 0,77 protsenti ning barrel nafta maksis päeva lõpuks 107,55 dollarit.

 

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    29. July 2014, 00:22
    Otsi:

    Ava täpsem otsing