New York Times: USA valitsus peaks kanepi legaliseerima

Mait Kraun 30. juuli 2014, 16:57

The New York Timesi toimetus pooldab kanepi keelustamise lõpetamist USAs, nähes seda alkoholist ohutumana.

„Rohkem kui 40 aastat on möödunud ajast, mil kongress keelas kanepi. Kanepi keelamisega, mis on ohutum kui alkohol, tekitas valitsus ühiskonnale suurt kahju,“ seisab väljaande avalduses.

New York Timesi teatel peaks föderaalvalitsus kanepi keelustamise lõpetama. Väljaande sõnul jõudsid nad sellisele järeldusele pärast pikki diskussioone toimetuses, mida inspireeris kasvav liikumine osariikide kanepiseaduste muutmises.

„Meie meelest ei peaks Washington protsessi pidurdama – osariigid eksperimenteerivad ning vähendavad kanepiga seotuda karistusi, legaliseerivad meditsiinilise kanepi või lubavad kasutuse täielikult,“ teatas väljaanne.

Samuti pööras väljaanne tähelepanu tõsiasjale, et kanepiseaduste sotsiaalsed kulud on tohutult suured. „Kokku vahistati kanepi omamise tõttu 2012. aastal 658 000 inimest. Samal ajal vahistati kokaiini, heroiini ja teiste ainete omamise tõttu vaid 256 000 inimest.“

The New York Timesi sõnul debateerivad teadlased ausalt kanepi mõjust tervisele. Nemad aga näevad suure hulga tõendite olemasolu, et sõltuvuse või narkomaania teke on kanepi puhul väike probleem. „Mõõdukas kanepi tarbimine ei paista muidu täie tervise juures täiskasvanutele probleeme tekitavat.“

Küll aga nendib väljaanne, et mured kanepi negatiivsest mõjust noorte ajule on õigustatud, seega tehakse ettepanek keelata müük alla 21aastastele.

Viimasel ajal on USA osariigid leevendanud oma seadusi kanepi osas ning see on sektoris vallandanud ka buumi. Paljude kanepit tootvate ettevõtete aktsiad on tõusnud mitusada protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. July 2014, 16:57

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing