Mait Kraun • 18. september 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Miljonid ameeriklased tarbivad enne tööle ilmumist kanepit

Äsjailmunud raportist selgub, et iga kümnes ameeriklane ilmub tööle kanepi mõju all. Mashable.com viis koos SurveyMonkey’ga läbi küsitluse, millest selgus, et 9,7 protsenti ameeriklastest tõmbab ennast enne tööle ilmumist pilve.

Uuring võttis arvesse erakasutuses kanepi ja retseptiravimite harjumusi 534 ameeriklase puhul. Muide, 81 protsenti inimestest teatas avameelselt, et kanep on hangitud ebaseaduslikult, vahendab CNBC.

Kanep ja töökoht on viimasel ajal üsna populaarne kooslus. Ettevõtja ja riskikapitalist Peter Thiel kritiseeris kolmapäeval CNBC-le antud intervjuus Twitterit ning naljatas sealsete harjumuste üle. Ta ütles ettevõtte kohta, et „Twitter on kohutavalt halvasti juhitud ettevõte – arvatavasti käib seal kõva suitsetamine."

Vastavalt eraldi kogutud tööandjate andmetest selgub, et umbes 10 protsenti töötajatest on ilmunud 2013. aastal reguleeritud mõnuainete mõju all tööle, sellest 5,1 protsenti just kanepi mõju all.

USAs läheb kanepimüügiga hästi – mitmed kanepit tootvad ettevõtted on näinud oma aktsiahinda mitmekordistumas. Kanepi kasutamine on seaduslikuks tehtud nii Colorados kui ka Washingtoni osariigis. Kanepit saab samuti osta raviotstarbel 23 osariigis ja Washington D.C linnas.

Jaga lugu:
Seotud lood
Kõik seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt