Täna võib alata kulla hinna tõus

Mait Kraun 30. juuli 2014, 12:02

Kulla hind võib märgatavalt tõusma hakata juba sel nädalal, hoolimata viimaste nädalate geopoliitilistest sündmustest, kui kuld pole tugevat tõusu näidanud, arvab analüütik Peter Schiff.

Märtsi tipust on kuld langenud 6%. Intervjuus CNBC-le ütles investeerimisfirma Euro Pacific Capital tegevjuht Peter Schiff, et kuld võib tõusma hakata juba sel nädalal ning katalüsaatoriks võivad saada USA majanduse teise kvartali esialgse kasvu teatamine ning Föderaalreservi rahapoliitika otsused.

„Ma arvan, et teine kvartal saab olema aasta perspektiivis väga tähtis,“ ütles Schiff, viidates täna avaldatavatele esialgsetele majanduskasvu numbritele. „Ma arvan, et siit alates läheb kõik allamäge. Me ei pruugi saavutada isegi 3% SKP kasvu. See võib olla kulla hinna jaoks toetav.“

Kriitikute süüdistusele, et Schiff kõlab kulla hinnast rääkides nagu kulunud plaat, vastas ta: „Kui sa oled ennustanud kulla hinna tõusu alates 2002. aastast, on sul õigus olnud igal aastal, välja arvatud ühel.“

Homse Föderaalreservi avatud turu avalduse kohta ütles Schiff, et Föderaalreserv jätkab kasvava inflatsiooniprobleemi eitamist, sest neil ei ole selle vastu mitte mingeid relvi.

Täna kell 15:30 Eesti aja järgi teatatakse USA esialgne teise kvartali majanduskasv. Õhtul kell 21:00 teatab Föderaalreserv pressikonverentsil baasintresside määrad ning võlakirjade ostuprogrammi edaspidise suuruse.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    31. July 2014, 09:01
    Otsi:

    Ava täpsem otsing