Äripäev • 5. august 2014 kell 11:09

Ecclestone ostis end 75 miljoni euroga vabaks

Vormel 1 võistlussarja juht Bernie Ecclestone jõudis prokuröriga kokkuleppele, et lõpetada tema pistisesüüdistuse kohtuasi. Leppe järgi maksab ta süüst vabanemise eest 100 miljonit dollarit ehk 75 miljonit eurot, teatas Müncheni kohus.

Kohtunik Peter Noll uuris Ecclestone'ilt, kas ta saaks summa tasuda nädala jooksul. Ecclestone'i advokaadi Sven Thomase teatel on see tehtav, vahendas Reuters.

Aprillis pidi 83aastane Ecclestone minema kohtusse, kuna prokuratuur süüdistas teda Saksamaa endisele pankurile 44 miljoni dollarise pistise andmises seoses motospordimaailmas suurosaluse müügiga kaheksa aastat tagasi.

Prokurör ütles kohtule, et Ecclestone'i kõrge iga ja teised asjaolud toetasid pakutud kokkulepet.

Süüdimõistva otsusega oleks Ecclestone võinud saada kuni 10aastase vangistuse ja oleks pidanud loobuma võistlussarja juhtimisest, mida ta oli ehitanud viimased 40 aastat.

Müncheni kohtu kõneisiku Andrea Titzi sõnul ei tähendanud kokkulepe, et Ecclestone oleks süü omaks võtnud.

2005. aastal aitas endine BayernLB panga tippjuht Gerhard Gribkowsky Ecclestone'i antud pistise eest kindlustada panga pea 50 protsendilise F1 osaluse müüki CVC Capital Partnersile. Ecclestone sai tehinguga lahti BayernLB osalusest oma vormelisarjas ning BayernLB maksis talle selle eest veel 41 miljonit dollarit preemiat. Ekspankurile mõisteti 2012. aastal pistise vastuvõtmise eest kaheksa aasta pikkune vanglakaristus.

Hetkel kuum