Aktsia langus ei mõjuta emissiooni

Juhan Lang 18. august 2014, 16:23

Viimase nädalaga üle 5 protsendi kukkunud kinnisvarakontserni Arco Vara aktsiahind langes täna loetud tundideks juba veidi alla uute aktsiate 1 euro suuruse märkimishinna. Juhtkonna hinnangul see täiendava 3,5 miljoni euro kaasamist ei mõjuta.

„Mõne tuhande aktsia pakkumised hinnaga umbes 1 eurot tükk mõjutavad Arco Vara emissiooni sama palju, kui merelained ookeanilaeva teekonda,“ kommenteeris börsifirma juht Tarmo Sild Äripäevale tõika, et Arco aktsia langes hommikul 0,97 sendile.

Seda, kui edukaks on hiljuti väljakuulutatud emissioon seni osutunud, ta kommenteerima ei soostund. „Kokkuvõtteid emissiooni edukuse kohta teeb ettevõte pärast märkimise tähtaega – sinna ei ole palju enam jäänud,“ selgitas ta. „Alarmo Kapital kaalub märkimises osalemist ja pole ainus suuraktsionär, kes seda kaalub.“

Tegemist on Tarmo Silla ja tema äripartneri Allar Niinepuu ühisettevõttega, mis on enam kui 374 000 aktsia ehk 7,89% osalusega börsifirma suuruselt neljas osanik. Niinepuu kuulub ka Arco Vara nõukokku.

Ka 3600 aktsiaga Arco Vara väikeosaniku Toomas Taube hinnangul on aktsia hinna kohta veel vara järeldusi teha. „Tänase hinnakõikumise puhul oli tegemist väga väikese tehinguga ja praegusel hetkel ei ole näha, et oleks müügiordereid alla märkimishinna,“ leidis ta. „Samas, nagu ma ka varem ütlesin, ei anna märkimishind aktsionärile praeguses olukorras olulist hinnaeelist ja see võib aktsionäride huvi märkimise suhtes vähendada.“

Märkimise ebaõnnestumine pole kellegi huvides. Taube toonitas, et kui on valida, kas märkida uusi aktsiaid või osta aktsiaid sama hinnaga börsilt, võiks aktsionärid siiski silmas pidada, et märkimise kaudu saab Arco Vara uut raha ja nii tuge oma tegevusplaanide elluviimiseks.

Tänavu 406 758 euro suuruse investeerimisportfelliga esmakordselt Äripäeva Investorite TOPi jõudnud väikeaktsionäri sõnul läheb aktsiaid turult ostes ostuhind aktsiate müüjale ja äriühing ei saa sellest mingit abi. „Kui märkimine peaks ebaõnnestuma, on see negatiivne kõikide aktsionäride jaoks,“ toonitas ta. 

Et märkimise õnnestumine või mitteõnnestumine sõltub Taube hinnangul peamiselt suuraktsionäride suhtumisest ja tegevusest, peaks Arco Vara juhtkond tema sõnul praegu põhitähelepanu pöörama aktsiaseltsi suuraktsionäridele ja kutselistele investoritele, et saavutada piisav huvi ja osalemine uute aktsiate märkimises.

„Märkimise ebaõnnestumise ja selle tagajärgede suhtes ei taha spekuleerida,“ rääkis ta. „Pigem tahan aktsionärina säilitada optimismi, et märkimine õnnestub ja kaasatud raha leiab efektiivset ja kasumlikku kasutust.“

Täna pärastlõunaks oli Arco Vara aktsia kerkinud 1%, 1,01 eurole. Aktsia käive on olnud 3571 eurot. Nädalaga on Arco Vara aktsia kukkunud 5,66% ja alates Tallinna börsil noteerimisest 2007. aasta juunis on kontserni aktsia kukkunud 97,9%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. August 2014, 13:31
Otsi:

Ava täpsem otsing