22. august 2014 kell 9:43

Kolm eestlast on Põhja-Euroopa lootustandvad noored liidrid

Ettevõtlusajakiri Nordic Business Report reastas kogu Põhja-Euroopast 30 lootustandvaimat alla 30aastast noort liidrit, kelle hulka kuulus ka kolm eestlast.

“30 alla 30” pingerea esimene eestlane on Creative Mobile’i asutaja Vladimir Funtikov, keda tunnustati viienda positsiooniga. Haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski asetseb 8. kohal ning sumomaadleja ja ettevõtja Kaido Höövelson 30. kohal.

Esikoha pälvis Venemaa sotsiaalvõrgustiku VKontakte looja Pavel Durov, kes praegu loob uut suhtlusplatvormi Telegram Messenger.

“Pingerea koostamisel võtsime arvesse seni saavutatud tulemusi, ärilist mõtlemist, originaalsust, ideede praktilisust ja mõju, rahvusvahelist perspektiivi ning vastutustundlikkust oma tegudes,” selgitas ajakirja peatoimetaja Hans-Peter Siefen.

Pingerea pani kokku 21-liikmeline žürii üheksast riigist: Soomest, Rootsist, Norrast, Taanist, Islandilt, Eestist, Lätist, Leedust ja Venemaalt. Žüriisse kuulusid erinevate ettevõtlusorganisatsioonide ja ettevõtete esindajad.

Hetkel kuum