• Jaga lugu:

  Vähem suid, kelle jaoks leiba teha

  ASi Leibur juhatuse esimehe Asso Lankotsi sõnul mõjutab siseturust lähtudes toidutootjaid rahvastiku vähenemine, mis võib põhjustada toidutööstuse kogukäibe ja -kasumi langust.

  Toidutööstuse 100 suurema firma koondkäive ja -kasum vähenesid 2013. aastal vastavalt 1,1 miljardile (2012: 1,3 miljardit eurot) ja 47 miljonile eurole (2012: 54 miljonit eurot).
  Lankotsi sõnul on eestlaste toitumisharjumused ja -tavad viimase viie aastaga oluliselt muutunud, mistõttu üritab ettevõte kohandada oma tooteid vastavalt oludele. Tänavu jätkab Lankotsi teatel pakendatud leiva- ja saiaturg langust, mis jätab pitseri ka Leiburile.
  Lankotsi sõnul on Eesti toidutootjate traditsioonilised eksporditurud Venemaa, Soome, Läti ja Leedu, millest kahel esimesel on meie tööstusharule kõige suurem mõju. Leiburi juhi sõnul mõjutab ida suunal kauplemist ebasoodne poliitiline olukord ning põhja suunal tundub kauplemist pärssivat majanduse negatiivne areng. “Tänavuse aasta prognoose on keeruline teha. Ma pigem arvan, et sektor tervikuna ei kasva, kuid edukaid ettevõtteid on kindlasti märkimisväärselt,” lisas ta.
  Äripäeva värskes toiduainetööstuse TOPis vahetas Leibur varasema esikoha 12.–13. rea vastu. Lankotsi teatel vähenes ettevõtte mullune müügitulu eelkõige Soome ja Leedu ekspordikäibe tõttu. Eesti ja Läti turg olid väikeses kasvus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Rasmus Pikkani: ärme investeeri nii, nagu homset ei oleks
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Tulemuste ootus keris indekseid ülespoole
USA peamised indeksid lõpetasid päeva kergelt rohelises, kui investorid ootavad suure huviga suurte tehnoloogiaettevõtete teise kvartali tulemusi ning Föderaalreservi kohtumist, vahendab Bloomberg.
USA peamised indeksid lõpetasid päeva kergelt rohelises, kui investorid ootavad suure huviga suurte tehnoloogiaettevõtete teise kvartali tulemusi ning Föderaalreservi kohtumist, vahendab Bloomberg.
Raadiohommikus: Tesla teise kvartali tulemustest, Ööd Mirror Houses investeeringust ja e-kaubanduse rekordaastast
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Automüüjad vaatavad elektrikaubikute käsule altkulmu Lisakulu lööks otse tarbija rahakotti
Kohalikud automüüjad vaatavad kõhklusega kliimaleppele punktile, mille järgi peaks ka kaubaveoks kasutama elektri jõul liikuvaid sõidukeid. See tähendaks nende hinnangul järeleandmisi sõidu pikkuses ja koorma raskuses, aga tõstaks ka veetava kauba hinda.
Kohalikud automüüjad vaatavad kõhklusega kliimaleppele punktile, mille järgi peaks ka kaubaveoks kasutama elektri jõul liikuvaid sõidukeid. See tähendaks nende hinnangul järeleandmisi sõidu pikkuses ja koorma raskuses, aga tõstaks ka veetava kauba hinda.