• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Wall Steeti spetsialist: on aeg olla valiv

  Wall Streeti tippekspert ei näe, et ettevõtete aktsiad või võlakirjad niipea kokku varisevad. Isegi hoolimata sellest, et odavaid väärtpabereid tuleb tikuga taga otsida ja majanduskasvu aeglustumine jätkub tõenäoliselt veel mõnda aega.

  “Kas see tähendab, et me peaksime kõik liikuma kokkuvarisemise suunas? Ma ei arva nii,” lausus BlackRocki peainvesteerimisstrateeg Russ Koesterich.
  “Tõsi, see tähendab, et peab olema väga valiv. See tähendab, et peavad olema mõõdukad ootused selle kohta, milline on teenitav tulu kümne aasta perspektiivis, mil väärtus tõeliselt loeb. Samas ma ei usu, et see tähendab, nagu aktsiad või siis kõrged tootlused lendavad kohe õhku,” märkis Koesterich.
  Eksperdi sõnul pole aktsiate väärtus, mis on kõrge võrreldes nende pikaajalise keskmisega, veel võrreldav eelmise turu tipptasemega. USAs pole aktsiad viimase 25 aasta jooksul tavaliselt tippu saavutanud enne, kui S&P 500 on näidanud 20kordset hinna ja kasumi suhet. Näitaja on praegu umbes 18kordne.
  Valida tuleks suured ettevõtted. Koesterichi sõnul aeglustavad demograafilised väljakutsed ning leige töökohtade ja palgakasv pikaajalist kasvu. Seda isegi juhul kui majandus (USA – toim) kasvab umbes 2,5% järgmise ühe-kahe kvartali jooksul.
  “Oleme keset tsüklilist taastumist – see on hea uudis,” märkis ekspert. “Veidi kehvem uudis on, et USA majanduskasvu kiiruse limiit on ilmselgelt madalam kui mõni aeg tagasi.”
  Wall Streeti spetsialist soovitas erinevat tüüpi aktsiaid. Näiteks USAs tasub tema sõnul vaadata suure turukapitalisatsiooniga aktsiaid ehk siis suurte ettevõtete omasid, kuna need on valitsuse rahapoliitika muutuste suhtes vastupidavamad.
  Lisaks meeldivad talle ka tsüklilised aktsiad, nagu näiteks tööstus, mis liigub samas rütmis tavapärase majandustsükliga. Need lõikavad majanduse tugevnemisest kõige enam kasu. Spetsiifilistest sektoritest soovitas ta jälgida tehnoloogia-, energia-, tööstuse- ja finantssektorit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Nasdaq suutis ainukesene napis plussis sulguda
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.