• Jaga lugu:

  Koda toetab aruannete järelevalve muutmist

  Kaubandus-tööstuskoda toetab justiitsministeeriumi kavandatavat muudatust anda majandusaasta aruannete järelevalve maksuametile, ütles koja poliitikakujundamise ja õigusosakonna juhataja ­Marko Udras.

  Justiitsministeerium tahab muuta äriseadustikku, nii et maakohtu registriosakonna asemel hakkaks 2016. aastast aruandlust kontrollima maksu- ja tolliamet ja peale meeldetuletuste kaalutaks ka süsteemsemat sunniraha määramist.
  Udrase sõnul toetab koda järelevalve tõhustamist. Üks võimalus on anda järelevalve funktsioon osaliselt üle maksu- ja tolliametile, jättes aruannete sisulise kontrolli igal juhul kohtute registriosakondadele. See on üks meetod, kuidas motiveerida senisest rohkem ettevõtteid aruannet tähtajaks esitama. ­Samas jääb Udrasele arusaamatuks, miks ei suuda registriosakonnad teha järelevalvet piisavalt tõhusalt. “Kui see siiski võimalik ei ole, on maksu- ja tolliameti volitamine ilmselt ainus alternatiiv,” ütles ta.
  Udrase sõnul avaldaksid muudatused mõju eelkõige hilinejatele. Kui praegu ei juhtu sisuliselt midagi, kui aruanne esitada kaks või kolm kuud tähtajast hiljem, siis järelevalve tõhustumisel olukord muutuks ning ette­võtet võib ees oodata rahaline väljaminek.
  Udrase teatel ei esita ligi viiendik firmadest üldse majandusaasta aruannet ja see protsent ei muutu ilmselt ka lähiajal.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Personalijuht: ainult kaugtöö toob negatiivsed tagajärjed
See, et valdav osa ettevõtetest tuli kriisi ajal kaugtöö režiimiga edukalt toime, ei tähenda, et see ongi ideaalne töömuster, pigem soovitan kaug- ja kontoritööd kombineerivaid hübriidlahendusi, kirjutab kaugtöö tegija märgise pälvinud Finestmedia personalijuht Pille-Riin Pillav.
See, et valdav osa ettevõtetest tuli kriisi ajal kaugtöö režiimiga edukalt toime, ei tähenda, et see ongi ideaalne töömuster, pigem soovitan kaug- ja kontoritööd kombineerivaid hübriidlahendusi, kirjutab kaugtöö tegija märgise pälvinud Finestmedia personalijuht Pille-Riin Pillav.
Euroopa aktsiaturud tõusid uue rekordini
Börsifirmade tugevad tulemused aitasid viia Euroopa aktsiaturud uute rekorditeni, vahendab Reuters.
Börsifirmade tugevad tulemused aitasid viia Euroopa aktsiaturud uute rekorditeni, vahendab Reuters.
Rootsist ähvardab tsemendikriis
Rootsit ähvardab tsemendikriis ja halvimal juhul mõjutab see 170 000 inimese töökohti, kirjutab Kauppalehti.
Rootsit ähvardab tsemendikriis ja halvimal juhul mõjutab see 170 000 inimese töökohti, kirjutab Kauppalehti.
Kantsler Priskel tuleb ametist lahkuda
Nädal pärast peaministri mõista andmist, et sotsiaalministeeriumi juhtkonnas tuleb teha muutusi, teatasid ministeeriumi ministrid, et lahkuda tuleb kantsleril.
Nädal pärast peaministri mõista andmist, et sotsiaalministeeriumi juhtkonnas tuleb teha muutusi, teatasid ministeeriumi ministrid, et lahkuda tuleb kantsleril.