Äripäev • 2. oktoober 2014 kell 14:41

Eesti Energia valis uue juhi

Hando Sutter alustab Eesti Energia juhina detsembrist.  Foto: Erik Prozes

Eesti Energia nõukogu valis tänasel koosolekul ettevõtte juhatuse esimeheks Nord Pool Spoti Balti ja Venemaa piirkonna senise juhi Hando Sutteri. Sutter alustab tööd uues ametis 1. detsembrist, teatas Eesti Energia.

Hando Sutter on varem töötanud AS ESS Groupis (hilisem G4S), Tolaram Investmentsis, Olympic Entertainment Groupis ja US Investis. Viimased rohkem kui neli aastat on ta töötanud Põhjamaade suurima elektribörsi Nord Pool Spoti Balti riikide ja Venemaa regiooni juhina. Sutter on õppinud Tallinna Tehnikaülikoolis mehaanikainseneriks ning läbinud ärimagistri kursuse EBSis.„Eelmise aasta lõpus ettevõttes väljatöötatud uus strateegia ning selle aasta alguses Rahandusministeeriumi sõnastatud omaniku ootused nõuavad keskendunud elluviimist. Nõukogu korraldatud juhiotsingu käigus osutus enim toetust leidnud kandidaadiks Hando Sutter,“ ütles Eesti Energia nõukogu esimees Erkki Raasuke.Hando Sutteri sõnul kaasneb Eesti Energia juhi ametiga suur vastutus klientide, töötajate ja avalikkuse ees. „Luban anda oma parima meie energeetika lipulaeva edasisel arendamisel,“ lisas ta.Eesti Energia nõukogu esimehe Erkki Raasukese sõnul on Eesti Energia teinud Sandor Liive juhtimisel suure ja olulise arengu. „Tänan Sandor Liivet tema pikaajalise pühendunud töö eest Eesti Energias,“ lisas Raasuke. Liive jätkab ettevõtte juhtimist novembri lõpuni.

Hetkel kuum