Jaga lugu:

Aasta põllumees on Ilmar Teevet

Aasta Põllumees 2014 Ilmar Teevet
Aasta Põllumees 2014 Ilmar Teevet  Foto: Eiko Kink

Täna kuulutati Toompeal aasta põllumeheks 2014 Vändra OÜ juht Ilmar Teevet Pärnumaalt, kuhu läks tiitel esimest korda.

Vändra vallas tegutseva Vändra OÜ juhataja Ilmar Taavet on viimastel aastatel valmis ehitanud mitu laudakompleksi ja suurendanud piimakarja aastalüpsi enam kui 11 tonnini lehma kohta. Põllumajandusettevõttes peetakse 1400pealist piimakarja ja 1200pealist noorkarja ning antakse tööd 62 inimesele. Teravilja keskmine saagikus oli tänavu Vändra osaühingus üle 5t/ha.

Aasta Põllumehe konkurssi korraldavad Maaleht ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda, tänavu anti tiitel üle 14. korda. Koos aasta põllumehe tiitliga viib Ilmar Teevet Pärnumaale ka ajaloolise "Külvaja" kuju vähendatud koopia.

Loe pikemalt teemaveebist pollumajandus.ee.

Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt