• Jaga lugu:
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Restoranitest: Horisont troonib kõrgustes

    Selle aasta parimate restoranide pingereas on kolmandal kohal restoran Horisont, mis edestas kannul olnud restorani Tchaikovsky tugevama teeninduse ja joogipakkumistega. Foto: Julia-Maria Linna

    Kui pärismaailma jagab horisont kaheks, taevaks ja maaks, siis kulinaarses maailmas ulatuvad Horisondist kõrgemale vaid paar tippu, kõik muu jääb allapoole.

    Horisont28 pToit: 8 p Teenindus: 10 pInterjöör: 10 p Aadress: Tornimäe 3, TallinnTelefon: 624 3000Avatud: T–L 18–22; P, E suletud Põhiroogade hinnavahemik: 24-29 eurot

    Seda mitte ainult sellepärast, et ta kolme­kümne kolmandalt korruselt teistele söögikohtadele ülevalt alla vaatab, vaid pigem sellepärast, et on juba aastaid trooninud tipprestoranide paremiku hulgas.
    Nädala eest avalikustatud selle aasta parimate restoranide pingereas* oli Horisont kolmas, eelmisel aastal neljas, 2010. ja 2011. aastal viies. Horisont üha kerkib, sellel aastal said tipprestoranide valimisel-testimisel vaid kaks restorani temast rohkem punkte – eksklusiivne mõisarestoran Alexander ja uustulnuk-üllataja Noa, kuid mitte rahvasaaliga, vaid ainult peakoka lauaga.
    Hea teenindus ja rikkalik joogimenüü
    Punktiheitluses edestas Horisont napilt nostalgilis-dekoratiivset Tchaikovskyt, kusjuures toidu- ja miljööpunktid olid võrdsed, aga Horisont oli tugevam nii joogipakkumises kui ka teeninduses. Sellega olen ma täielikult nõus, sest teeninduses ja joogipakkumises on Horisonti raske üle mängida.
    Ühe käe sõrmedel võib üles lugeda restorane, kus ka minusugusel väikejoojal on tõepoolest võimalus toidu kõrvale veini nautida. Restoranide veinikaart on kohati juba täitsa hea, aga mitte klaasiga pakutavate veinide puhul. Jah, mõni­kord neist mõni isegi sobib mõne toidu juurde või vähemalt ei teki nende vahel konflikti, aga selliseid kohti, kus (klaasi)vein toidule ka midagi juurde annab, on haruharva.
    Horisondis õhtustades oli mul kavatsus juua vaid klaasike punaveini pearoa juurde, kuid sommeljee soovitusel soostusin siiski maitsma klaasikese ka eelroa, norilehes tuunikala juurde. Kui tuunikala oleks ilma veinitagi hakkama saanud (kuigi koos veiniga oli mõnu muidugi suurem), siis pearoog, pardifilee oleks – vaatamata lisanditele ja kastmele – ilma veinita jäänud siiski üksildaseks, tema vajas veinilt tuge ja seda ta ka sai.
    Toidu-joogi kooskõlad toitsid minu hedonistlikku poolt sel määral, et see nõudis ka šokolaadiparfee juurde klaasikest dessertveini – milline luksus, miks ennast sellest ilma jätta!?
    Pakkus lahendust levinud probleemileJuhtumisi õhtustasin sel korral üksinda. Horisondi akendest avaneb linnale küll suurepärane vaade, kuid võtsin siiski tänuga vastu kelneri pakutud ajalehe. Mulle toodi värske valik sama päeva eestikeelseid lehti, kõrvallaud sai Financial Timesi. Laua kõrvale toodi ka väike pingike, et ma saaksin sellele oma käekoti panna – probleem, mida 99,99% söögikohtadest järjepidevalt ignoreerib.
    Horisondi menüü on mõõduka pikkusega ja lihtsalt arusaadav, kuid sellest hoolimata arutasin kõik kelneriga põhjalikult läbi – milline mõnu, kui seda saab teha koos tõelise asjatundjaga. Konservatiivsema tiiva esindajatel oleks kasulik maitse-eelistused endale eelnevalt selgeks teha. “Restorani peakokk otsib alatasa uusi võimalusi külastajate üllatamiseks (...),” ütleb restorani koduleht ja võin kinnitan, et nii see ka tõesti on. Üllatustega koos käib alati ka paras annus riski, nii et väiksema riskivalmidusega tasuks menüü koos kelneriga põhjalikult läbi rääkida.
    *Viidatud pingerida võtab kokku Eesti Maitsete korraldatud parimate restoranide hindamise. Lähemalt saab sellega tutvuda www.eestimaitsed.com.
    Jaga lugu:
  • Hetkel kuum
Seotud lood

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Snaige küsib kahjumi katteks aktsionäridelt miljon eurot
Snaige kutsus kokku erakorralise aktsionäride koosoleku kahjumi katmise ja firma restruktureerimise arutamiseks; aktsionäridelt vajatakse lisaraha miljon eurot.
Snaige kutsus kokku erakorralise aktsionäride koosoleku kahjumi katmise ja firma restruktureerimise arutamiseks; aktsionäridelt vajatakse lisaraha miljon eurot.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Analüüs: liigume elatustaseme poolest tagasi 2019. aastasse
Palgakasv jätkus esimeses kvartalis hoogsas tempos - keskmine brutokuupalk kerkis aastaga 8 protsendi võrra -, hinnad aga tõusid sellest ikkagi kaks korda kiiremini, kommenteerib Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Palgakasv jätkus esimeses kvartalis hoogsas tempos - keskmine brutokuupalk kerkis aastaga 8 protsendi võrra -, hinnad aga tõusid sellest ikkagi kaks korda kiiremini, kommenteerib Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Eesti kalamarjabuumi taga seisab Indrek Kasela
Statistikaamet üllatas eile andmetega, mis näitasid, et kalamarja müük Eestis on aastaga tonnide viisi kasvanud. Kui esiti pakuti suureks põhjuseks lihtsalt eestlaste kasvanud armastust kalli kraami vastu, siis PRFoodsi juht Indrek Kasela teadis lisada, et suure osa tõusust annab just tema ettevõte.
Statistikaamet üllatas eile andmetega, mis näitasid, et kalamarja müük Eestis on aastaga tonnide viisi kasvanud. Kui esiti pakuti suureks põhjuseks lihtsalt eestlaste kasvanud armastust kalli kraami vastu, siis PRFoodsi juht Indrek Kasela teadis lisada, et suure osa tõusust annab just tema ettevõte.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.