• Jaga lugu:

  Jakunin: Aasia ei suuda lääne panku asendada

  Vladimir JakuninFoto: Scanpix/Reuters

  Venemaa presidendi lähedase liitlase ning Venemaa riigiraudtee juhi Vladimir Jakunini sõnul ei suuda Aasia asendada lääne panku Venemaa majanduse rahastamisel, kirjutab Financial Times.

  Samuti on Jakunin seisukohal, et Venemaal tuleb jätkuvalt koostööd arendada Euroopaga, hoolimata Ukrainas tekkinud teravast vastasseisust.
  Jakunini väljaütlemised heidavad kahtluse varju lääneriikide sanktsioonide all Moskva püüetele tihendada koostööd Hiinaga.
  Ka Venemaa raudteede enda moderniseerimisplaan vajab rahastust. Programmi maksumus on ca 60 miljardit dollarit. FT sõsarleht Venemaal Vedomosti kirjutas sel nädalal, et raudteefirma plaanib riigilt abi taotleda vähemalt poole summa ulatuses.
  „On liialdus väita, et ida finantsinstitutsioonid suudavad lääne finantsinstitutsioone asendada, kuna objektiivselt öeldes on laenud, mis me lääne finantsturgudelt saame, palju pikemaajalisemad kui Aasia turgudelt saada olevad laenud,“ tsiteeris FT.
  Jakunin süüdistas taas eelkõige USAd sanktsioonide režiimi kehtestamise eest ning Venemaa ja Euroopa riikide suhete rikkumises.
  Venemaa on hakanud Hiinast lääneriikidele alternatiivi otsima. Nädalavahetusel anti teada tänavu juba teisest suurest gaasitarnetehingust Venemaa ja Hiina vahel. Samas ei õnnestunud Venemaal Hiinalt projekti jaoks raha saada ning ka gaasi hind on alles lahtine.  
  Mõned laenuliinid on Hiina pangad Venemaale avanud, kuid need on valdavalt seotud nõudega osta Hiina seadmeid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
SEB: turgudel on oodata korrektsiooni
Aktsiaturgudel on oodata korrektsiooni ning kõige tugevamalt võivad pihta saada Jaapani aktsiad, hoiatas SEB pank, vahendab CNBC.
Aktsiaturgudel on oodata korrektsiooni ning kõige tugevamalt võivad pihta saada Jaapani aktsiad, hoiatas SEB pank, vahendab CNBC.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.