Sirje Rank • 13. november 2014 kell 13:04

Venemaa majanduskasv arvatust parem

Kauplus Moskva kesklinnas  Foto: Scanpix/Reuters

Venemaa majanduskasv aeglustus kolmandas kvartalis vähem, kui analüütikud olid prognoosinud.

Venemaa föderaalse statistikaameti teateil kasvas SKP esialgsel hinnangul kolmandas kvartalis aasta baasil 0,7%. Teises kvartalis oli kasvutempo 0,8%. Agentuuri Bloomberg küsitletud 21 analüütiku mediaanprognoos oli 0,3%.

Venemaa majanduse kasvutempo on kolm kvartalit järjest hoogu maha võtnud ning praegu nõrgimal tasemel 2009. aastast. Äsja uued majandusprognoosid avalikustanud Venemaa keskpank visandab tulevaks aastaks nullkasvu.

Üks tegur, mis võis korvata negatiivse mõju rubla odavnemisest ja Ukraina kriisi tõttu Venemaa vastu kehtestatud sanktsioonidest, oli mullusest parem põllusaak, ütles Bloombergile AFK Sistema peaökonomist Jevgeni Nadoršin. Tööstustoodang võis tuge saada kaitsetööstusest.

Rubla kauples täna 46,5 rubla tasemel dollarist ja 57,9 rubla tasemel eurost.

Viimase kolme kuuga on rubla dollari suhtes odavnenud 23%. Venemaa keskpank lõpetas sel nädalal regulaarsed interventsioonid valuutaturul.

Hetkel kuum