Medvedev kutsus rublateenijaid üles kannatlikkusele

10. detsember 2014, 13:46
Dmitri Medvedevi aastaintervjuu Venemaa telekanalitele.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20141210/NEWS/141219977/AR/0/AR-141219977.jpg

Venemaa peaminister Dmitri Medvedev kutsus oma rahvast üles säilitama keerulises valuutaturu olukorras kannatlikkust.

"Ilmselgelt lööb praegune olukord absoluutselt kõigi rahakoti pihta, kes teenivad rublasid - see tähendab Venemaal suuremat enamust," ütles Medvedev täna Vene telekanalitele antud intervjuus. Peaminister lisas, et praegune seis valuutaturul vähendab venemaalaste ostujõudu.

"Kindlasti pole vaja sellest tekitada erilist hüsteerikat, see tähendab, et on lihtsalt vaja olla kannatlik ja võrrelda, kuidas on varem lahenenud samasugused olukorrad," andis valitsusjuht rahvale nõu, pidades silmas 2008.-09. aasta rubla nõrgenemist.

Medvedevi sõnul on sellises majandusolukorras kõige olulisem mitte teha ennatlikke otsuseid. Eelmise kriisi kogemus näitab, et rublade valuutaks vahetamine toob sageli kaasa kogu raha kaotamise, hoiatas ta.

Medvedev lisas, et tema hoiab oma raha rublades. "Saan palka rublades ja muidugi annab kursi kukkumine ka minu elujärjes tunda, nii nagu kogu meie rahval. Selles mõttes oleme me kõik ühes paadis," lohutas Medvedev.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    10. December 2014, 14:08
    Otsi:

    Ava täpsem otsing