• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Leiva ja saia hind langeb

  Leiburit juhtiv Asso Lankots kardab, et ettevõttel on ees raskemad ajad.Foto: Andras Kralla

  Leiburi juht Asso Lankots tunnistas, et uuel aastal läheb firmal tihenenud konkurentsi tõttu keeruliseks.

  „Konkurents on lõppeval aastal leiva-saia turul oluliselt suuremaks läinud, mis tõenäoliselt viib selleni, et meie keskmine müügihind uuel aastal langeb. Pigem tuleb järgmine aasta üsna keeruline,“ tõdes Lankots.
  Järgmisel aastal Leiburi müügimahud ilmselt oluliselt ei kasva, seega ei ole plaanis rohkem töötajaid palgata. „Arvan, et ühtset ja olulist palgatõusu Leiburis järgmisel aastal ei tule,“ lisas Lankots, kes tahab, et Leibur suudaks lähiajal ärimahtu kasvatada, samuti tuleks ärimudelit kohandada muutuvate turuolude järgi. „Meie traditsiooniline turg -- pakendatud leib ja sai -- teeb väga kiiret kukkumist. Õnneks seisab Leibur tugeval finantsalusel.“
  Eesti praegust poliitilist, majanduslikku ja sotsiaalset olukorda hindab Lankots positiivseks, kuid see ei tähenda, et see ei võiks parem olla.
  Kui arvestada elanikkonna vananemist ja madalat sündimust, siis vajab siinne majandus tema sõnul lähiajal süsteemseid muutusi, seda nii riiklikus investeeringute poliitikas, teadus- ja haridussüsteemis, pensionisüsteemis kui ka immigratsioonipoliitikas.
  „Fookus vajab muutmist: nutikamat ettevõtlust, kallimat tööd, avatumat ja sallivamat poliitikat. Eestil on vaja lähiajal finantseerida kaht suurt valdkonda: eesti inimeste käekäiku, ühiskondlikku stabiilsust ja sotsiaalsüsteemi. Samuti on vaja majandus restruktureerida süsteemiks, mis toodab kõrge tootlikkuse-lisandväärtusega kaupasid ning teenuseid.“
  Eesti ettevõtete juhtidest on Lankotsile heas mõttes silma jäänud Tallink Grupiga seotud ettevõtjate ja ärijuhtide meeskond. „Neil tundub olevat visiooni, ambitsiooni ja elluviimise oskust. Suuri asju saavutatakse alati meeskonnana,“ kiitis ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Massiimmigratsiooni hirmujutu ees põnnamine hoiab majandust kinni
Ülirange sisserännu kvoodi asendamisele mõistlike kitsendustega ei järgne massiimmigratsiooni ega äärmusrahvuslike mõtete populaarsuse plahvatuslikku tõusu, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ülirange sisserännu kvoodi asendamisele mõistlike kitsendustega ei järgne massiimmigratsiooni ega äärmusrahvuslike mõtete populaarsuse plahvatuslikku tõusu, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Wolti ja Supercelli investorid toovad Soome börsile uue SPACi
Wolti ja Supercelli investeerinud idukapitalifirma Lifeline Ventures on Helsingis börsile viimas uut firmaostufirmat (SPAC), mille eesmärk on osta osalus tulevases ükssarvikus.
Wolti ja Supercelli investeerinud idukapitalifirma Lifeline Ventures on Helsingis börsile viimas uut firmaostufirmat (SPAC), mille eesmärk on osta osalus tulevases ükssarvikus.
Klotsifirma lööb keset pandeemiat rekordeid
Taani mänguklotside tootja Lego on keset pandeemiast tingitud koduspüsimist tõeliselt õitsele puhkenud, kasvatades kõvasti nii käivet kui ka kasumit.
Taani mänguklotside tootja Lego on keset pandeemiast tingitud koduspüsimist tõeliselt õitsele puhkenud, kasvatades kõvasti nii käivet kui ka kasumit.
Pärnu valimisvõitluses kõmisevad raskerelvad
Enamiku Pärnus võimu juurde pürgivate poliitiliste jõudude esinumbrid on kohapeal, aga ka üleriigiliselt tuntud riigikogu liikmed, lisaks endised maavanemad ja ametisolev linnapea. Eeldatakse, et järgmise valimistsükli jooksul ja edaspidi saab Pärnust Eesti kontekstis midagi kaugelt suuremat kui suvepealinn.
Enamiku Pärnus võimu juurde pürgivate poliitiliste jõudude esinumbrid on kohapeal, aga ka üleriigiliselt tuntud riigikogu liikmed, lisaks endised maavanemad ja ametisolev linnapea. Eeldatakse, et järgmise valimistsükli jooksul ja edaspidi saab Pärnust Eesti kontekstis midagi kaugelt suuremat kui suvepealinn.