Mait Kraun • 5. juuni 2015 kell 20:22

Börs: aktsiaturul 21 aasta kitsaim kauplemisvahemik

New Yorgi börs  Foto: EPA

Tundub, et aktsiaturud ei oska suunda valida – kauplemine toimus sellel nädalal kitsaimas vahemikus alates 1994. aastast, vahendab Bloomberg.

Nädala kokkuvõttes kukkus Standard & Poor’s 500 aktsiaindeks kokku 0,7 protsenti. Tegemist on kuuenda järjestikuse nädalaga, mil indeks on liikunud vähem kui ühe protsendi võrra.

Päeva lõikes langes S&P500 indeks 0,1 protsendi võrra 2092 punktini. Dow Jones lõpetas päeva 0,3 protsenti madalamal ja kaupleb 17 849 punktil. Täna oli aktsiaturgudel veel eriti märgatav seisak – indeks oli nii rohelises kui ka punases rohkem kui tosin korda.

Tööturuandmed näitasid, et töötajaid palgati viie kuu kiiremas tempos. Lisaoptimismi süstis oodatust kõrgem palgakasv. Teisalt tähendavad paremad majandusandmed seda, et Föderaalreserv tõstab suurema tõenäosusega intressimäärasid, mis peaks aktsiaturgudele omakorda survestavalt mõjuma. Investorid on äraootaval seisukohal.

“Majanduse tugevus peaks turgusid pikaajaliselt juhtima,” ütles investeerimisfirma Edward Jones & Co strateeg Kate Warne. “Trend on üleüldiselt tagasihoidlikult positiivne, aga ma arvan, et tee peale tuleb mitmeid takistusi.”

WTI toornafta hind tõusis 1,95 protsendi võrra ja Brent kallines 2,06 protsenti. Kumbki maksis päeva lõpuks 59,13 ja 63,31 dollarit barrelist. Kulla (comex) hind odavnes 0,6 protsenti ja unts maksab 1168 dollarit.

Hetkel kuum