Äripäev • 8. juuni 2015 kell 12:00

Riigikogule esitati 27 000 allkirja kütuseaktsiisi tõusu vastu

Keskerakondlased Kadri Simson ja Priit Toobal (paremal) andsid täna riigikogu esimehele Eiki Nestorile üle 27 000 allkirja, millega protestitakse kütuseaktsiisi tõusu vastu  Foto: Keskerakond

Keskerakondlased Kadri Simson ja Priit Toobal andsid täna riigikogu esimehele Eiki Nestorile üle 27 000 allkirja, millega protestitakse valitsuskoalitsiooni kavandatava kütuseaktsiisi tõusu vastu, teatas Keskerakond.

Kadri Simson rõhutas, et sedavõrd suurt hulka protestiallkirju ei tohi valitsus tähelepanuta jätta.

“On ilmselge, et kütuseaktsiisi tõstmine toob kaasa üleüldise hinnatõusu, mis lööb kõige valusamalt eelkõige madalapalgalisi inimesi,” ütles ta. “Keskerakond ei ole nõus sellise ebaõiglase maksutõusuga ning nii palju kogutud protestiallkirju näitavad, et valitsuse valitud suund on vale.”

“Keskerakond on kutsunud valitsust üles jätma ära sotsiaalmaksu langetamist, mis võimaldaks ka tõstmata jätta kütuseaktsiisi. Reformierakond ei ole nõus oma tavapärasel arrogantsel viisil aga isegi seda arutama. On kurb, et Reformierakonna uue dogma täitmise nimel kannatab kogu Eesti majandus,” lisas Simson.

“Lisaks täna üle antud allkirjadele jätkab Keskerakond võitlust aktsiisitõusu vastu kõigi meie käes olevate parlamentaarsete vahenditega. Valitsuskoalitsioonil on tulemas unetud ööd,” hoiatas Keskerakonna aseesimees Simson.

Hetkel kuum