Raido Neemre • 10. august 2015 kell 19:27

Bill Gates ja Google ühendavad jõud

Foto: EPA

Editas Medicine on investoritelt kogunud 120 miljonit dollarit toetamaks DNA-d modifitseerida võimaldava tehnoloogia arengut, mis võib aidata ravida raskeid geneetilisi haigusi.

Investorid toetasid endise Microsofti teaduse ja tehnoloogia konsultandi Boris Nikolicu ja Bill Gates’i asutatud heategevusfondi Editas, mis arendab välja ravimeid kasutavat tehnoloogiat, mis on tuntud ka kui Crispr-Cas9.Ettevõte püüab kasutada Crispr’i parandamaks vigaseid geene, mis põhjustavad silmahaiguseid ning teeb koostööd Juno Therapeutics-ga, mis toodab immuunsüsteemi rakke võitlemaks vähiga. 

Teadusprojektile panind muuhulgas õla alla riskikapitali firma Deerfield Management, Fidelity Management & Research ning Silicon Valley investorid Google Ventures ja Khosla Ventures.

“Crispr-Cas9 mõju on laialdaselt tunnustatud,” sõnas firma esindaja intervjuus. “Me oleme praegu keset maratoni ning kõik need investorid mõistavad seda,” lisas ta.Crispr võimaldab teadlastel muuta inimgenoomi, lõigates välja vigased DNA osad nind asendades need tervete lõikudega.Tehnoloogia on võrdlemisi odav ning lihtne võrreldes teiste geenimuundamistehnikatega ning see on pannud teadlased uurima võimalusi muuta kõike alates haigestunud rakkudest kuni putukate ja taimedeni.

Hetkel kuum