Alyona Stadnik • 3. september 2015 kell 12:00

Tallinna Sadam: meil ei liigu sularaha

Tallinna Sadama nõukogu esmees Remo Holsmer ja ajutine juhatuse liige Marko Raid ja Carri Ginter   Foto: Andres Haabu

Tallinna Sadama nõukogu esmees Remo Holsmer ja ajutine juhatuse liige Marko Raid kinnitasid, et Tallinna Sadamas ei liigu juba aastakümneid sularaha, välja arvatud juhul, kui see on liikunud teadmata.

Holsmer ütles, et eilset Postimehe lugu, justkui oleks Tallinna Sadamast liikunud raha erakondadele on tal praegu äärmiselt keeruline kommenteerida. „Eilne Postimehe lugu baseerus anonüümstele allikatele ja selle kohta, kas midagi liikus ja millal liikus, faktilist informatsiooni ei olnud,“ sõnas ta.

„Eile ütlesid nii kaitsepolitseiamet kui ka riigiprokuratuur, et täiendavaid kahtlusi üles seatud ei ole,“ märkis Holsmer.

Tema sõnul heitis Postimehe lugu liiga palju halba varju paljudele inimestele. Mis puudutab tänast Äripäeva lugu, kus Jüri Mõis räägib sellest, et sularaha liikus sadamast kolmikliitu, ütles Holsmer, et tegemist on ju aastaga 2001. „Usun, et sellekohaseid kommentaare tuleks küsida nendelt inimestelt, kes seda väidavad ja kes olid tol ajal sadama juhtorganites. Meil ei ole seda võimalik kommenteerida,“ ütles Holsmer.

Marko Raid finantsjuhina kinnitas, et Tallinna Sadamas ei liigu juba aastakümneid sularaha, välja arvatud juhul, kui see on liikunud teadmata. „Muu äritegevuse käigus me ei hoia ega kasuta sularaha ning ei tee tehinguid sularahas,“ märkis Raid. „Suures hulgas sularaha liikumisest rääkida ei saa. See sai liikuda ainult mitteametlikult sisse ja välja. Ei ole võimalik, et Tallinna Sadam organisatsioonina osales selles.“

 

Hetkel kuum