Äripäev • 29. september 2015 kell 12:12

Business Insideri suuromanikuks sai Saksa meediagigant

Axel Springeri peakontor Berliinis.  Foto: epa

Saksa digimeediagigant Axel Springer omandas 343 miljoni dollari eest 88% osaluse USA suurimas äri-, tehnoloogia- ja meelelahutusuudiseid kajastavas internetiväljaandes Business Insider, teatas ettevõte täna.

Varem kuulus Axel Springerile 9% ettevõttest. Ülejäänud 3% Business Insiderist kuulub Amazoni asutaja Jeff Bezose fondile Bezos Expeditions.

Netiväljaande kumulatiivne väärtus on hinnanguliselt 442 miljonit dollarit.

Business Insideri looja, tegevjuht ja peatoimetaja Henry Blodget ning president Julie Hansen jätkavad samas ametis. Direktorite nõukogusse lisandub Huffington Posti kaasasutaja ja Buzzfeedi juhatuse esimees Kenneth Lerer.

Business Insideri veebileht loodi 2007. aastal, täna töötab ettevõttes 325 inimest, kellest umbes pooled on ajakirjanikud.

Liites 76miljonilise lugejaskonnaga Business Insideri, on Axel Springeri väljaannetel kokku 200 miljonit lugejat. Berliinis asuva peakorteriga Axel Springerile kuulub rida multimeediabrände, näiteks Bild, Welt, Fakt. Ettevõtte mullune käive oli 3 miljardit eurot ning kasum 236 miljonit eurot. 2014. aastal oli ettevõtte palgal ligi 14 000 töötajat.

Hetkel kuum