Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Charlie Hebdo tegi nalja Vene lennukatastroofi üle

  Charlie Hebdo tegi nalja Vene lennukatastroofi üleFoto: Ren TV koduleht

  Prantsuse satiirileht Charlie Hebdo avaldas oma kolmapäevases numbris kaks karikatuuri, mis naljatasid Vene reisilennuki Egiptuse kõrbes allakukkumise teemal.

  Esimesel pildil on kujutatud taevast terroristi pähe sadavad inimkehad ja lennukitükid ning pildiallkiri kõlab: „Vene lennuvägi tugevdas oma pommirünnakuid“.
  Charlie Hebdo tegi nalja Vene reisilennuki hukkumise üle.Foto: Ren TV
  Teisel karikatuuril on keset lennukirususid kolju, millele on suhu pandud sõnad: „Oleksin pidanud valima Air Cocaine’i“ (viide Prantsusmaal äsja puhkenud skandaalile, mis on seotud ekspresident Sarkozy endise lennukiga Dominikaani Vabariigist Saint-Tropez'sse veetud 700 kilo kokaiiniga). Karikatuuri pealkirjaks on "Vene odavlennufirmade ohtlikkus".
  „Charlie Hebdo püüdlused originaalitseda tekitavad lihtsalt šoki. Tahtmatult meenub tragöödia, mis juhtus jaanuaris selle väljaande toimetuses. Mulle tundub, et ajakirjanikud provotseerivad ise vägivalda,“ kommenteeris Venemaa Föderatsiooninõukogu rahvusvaheliste asjade komitee liige Igor Morozov täna Venemaa telekanalile Ren TV.
  Täna hommikul kajastas uudist Venemaa Ren TV, misjärel on teema jõudnud duumas tulisele arutusele ning seda pannakse üksmeelselt pahaks. Näiteks kutsus skandaalne rahvasaadik Vladimir Žirinovski juba Vene meediat üles alustama Prantsusmaa-vastast kampaaniat.
  Kremli seisukohta karikatuuridele vahendas president Vladimir Putini pressisekretär Dmitri Peskov, kes ironiseeris, et üritas koos kolleegidega leida karikatuure pärast jaanuari veresauna Charlie Hebdo toimetuses tapetud ajakirjanike kohta, kuid see neil ei õnnestunud. Rääkides üleeile avaldatud karikatuuridest, jätkas Peskov: „Meie riigis on selle kohta sõna – jumalateotus. Sellel ei ole midagi pistmist demokraatia ega eneseväljendusega, mitte millegagi – see on jumalateotus.“
  Peskov nimetas Charlie Hebdod „väga vaieldavaks väljaandeks“, mis oleks „täiesti kohatu meie ühiskondlikus süsteemis, meie paljurahvuselises ja paljude usunditega riigis“, vahendas Interfax Putini pressišefi sõnu.
  Ka pärast jaanuaris juhtunut on Charlie Hebdo oma piltidega noateral kõndinud: näiteks tekitas avalikkuse suurt pahameelt joonistus, millel kujutati Euroopa mererannalt surnuna leitud süüria poisikest, kelle juurde astunud Jeesus ütleb, et kristlastest lapsed käivad vee peal, aga moslemilapsed upuvad.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Nõustajad: tehinguturg kukkus, aga vaba raha otsib sihte – ka Eestis
Pärast rekordilist aastat tehingumaastikul on tehingute maht tänavu langenud ning turul valitseva ebakindluse tõttu võib oodata eelneva aastaga võrreldes mõnevõrra madalama aktiivsuse jätkumist, kuid PwC tehingute nõustamise eksperdid Raul Ruubel ja Sass Karemäe soovitavad vaadata karuturust kaugemale ja keskenduda pikale perspektiivile.
Pärast rekordilist aastat tehingumaastikul on tehingute maht tänavu langenud ning turul valitseva ebakindluse tõttu võib oodata eelneva aastaga võrreldes mõnevõrra madalama aktiivsuse jätkumist, kuid PwC tehingute nõustamise eksperdid Raul Ruubel ja Sass Karemäe soovitavad vaadata karuturust kaugemale ja keskenduda pikale perspektiivile.
Saudi Araabia investeerimisfond ostis 7 miljardi eest USA aktsiaid
Majanduslanguse kartuses odavnenud USA aktsiaid on Saudi Araabia riiklik investeerimisfond ostnud kokku 7 miljardi dollari ulatuses.
Majanduslanguse kartuses odavnenud USA aktsiaid on Saudi Araabia riiklik investeerimisfond ostnud kokku 7 miljardi dollari ulatuses.
Reaalajas börsiinfo
Kui juhid, siis tee seda hästi
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
TOP: Pereettevõtete ladviku moodustavad kaubandusärid
Teist korda välja antava Pereettevõtete TOPi esikümnesse maandusid sel aastal ennekõike kaubandusettevõtted, mis tegustsevad veondus- ja transpordisektoris. Esikümne autasustamine toimub esimesel
Teist korda välja antava Pereettevõtete TOPi esikümnesse maandusid sel aastal ennekõike kaubandusettevõtted, mis tegustsevad veondus- ja transpordisektoris. Esikümne autasustamine toimub esimesel
Šiauliai pank peatas rublamaksed, Venemaa marus
Alates tänasest peatas Leedu Šiauliai pank kõik maksed Vene rublades, mis tõi juba sellest teatamise ajal kaasa Venemaa tormilise reaktsiooni.
Alates tänasest peatas Leedu Šiauliai pank kõik maksed Vene rublades, mis tõi juba sellest teatamise ajal kaasa Venemaa tormilise reaktsiooni.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.