Äripäev • 19. november 2015 kell 6:02

Priit Toobal meelitas eravestlustes koolipoisse

Keskerakonna peasekretär Priit Toobal Keskerakonna üldkogu Mectorys.   Foto: Raul Mee

Eile riigikogust lahkumisest teatanud Keskerakonna peasekretär Priit Toobal kirjutas Postimehe andmetel alaealistele koolipoistele, kutsudes ühte neist sauna ja viina jooma.

Postimehe käsutuses on väljavõtted Toobali eravestlusest koolipoistega, kellest ühega sai ta pikemalt jutule, kiitis tema sportlikku keha, uuris tema seksuaalset eelistust, kutsus sauna ja viina jooma.

Kolm vestluskaaslast jäid Toobalile silma ühes koolis toimunud võrkpallivõistlusel, mille järel uuris ta välja nende nimed ning saatis Facebookis sõbrakutse. Kahega, 10. ja 11. klassi õpilasega jäi vestlus lühikeseks, kuid kolmanda, 16aastase noorukiga sai poliitik pikemalt jutule.

Poiss oletas, et tema vastu huvi üles näidanud poliitik soovib rääkida võrkpallist ja sporditulemustest. Toobal kiitiski päevast võrkpallimängu, kuid peagi hakkas noormehele tunduma, et võrkpall on vaid ettekääne.

Loe pikemalt Postimehest.

Eile õhtul saadetud pressiteates ütles Toobal, et tänases Postimehes tema kohta avaldatud artikli eesmärk on taaskord kahjustada tema mainet. "Nagu enamikele Eesti meestele, meeldib ka mulle vahel vabal ajal napsu võtta ja saunas käia, aga kindlasti ei ole ma teadlikult kutsunud ei sauna ega alkoholi tarvitama kedagi alaealist ega teeks midagi sellist mitte kunagi. Ma ei ole kellelegi ligi tikkunud ega kedagi ahistanud," selgitas Toobal. 

Teate saatmise hetkeks ei olnud ta artikliga tutvunud, kuid ütles, et lükkab kõiki süüdistused ümber.

Eile teatas Toobal ka riigikogust tagasiastumisest, põhjendades seda peagi tema kohta jõustuva kohtuotsusega. Hiljem Postimehe artikli kohta saadetud teates ütles ta, et kindlasti on vale seostada tema tagasiastumise otsuse kõnealuse looga.

"Rõhutan, et langetasin lõpliku otsuse Riigikogust enne Riigikohtu otsust ära minna juba palju varem ning täpselt nendel põhjustel, mis oma tänases avalduses välja tõin. Selleks, et kaitsta Riigikogu mainet. Otsuse tagasiastumise kohta langetasin sellel nädalavahetusel. Postimees pingutb kõvasti üle, arvates, et ma astun tagasi mingi nende väljamõeldud loo pärast. Kui vaja, siis pöördun nende valeväidete ümber lükkamise nõudmisega kohtusse."

Hetkel kuum