Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Savisaar: valitsuse lapsministrid kolistavad ämbreid

  Edgar Savisaar Keskerakonna kongressil.Foto: Andres Haabu

  "Ebapädevad lapsministrid kolistavad ämbreid. Käib lakkamatu seesmine võimuvõitlus. Mitte midagi ära teha ei suudeta," leiab Edgar Savisaar.

  Täna Keskerakonna kongressil kõne pidanud Savisaar ütles, et Reformierakond suudab inimesi mobiliseerida veel vaid hirmutades Venemaaga ja sõjaga.
  "Üheksa kuud tagasi loodi Eestis õhkkond, kus rahvale hakkas tunduma, et Venemaa väed tulevad kohe-kohe üle piiri. Peaminister marssis valimisvõidu suunas, NATO hävitajad pea kohal," ütles Savisaar. "Kuid see kõik on väline mulje. Seesmiselt on Reformierakond nõrgem kui kunagi varem. Ebapädevad lapsministrid kolistavad ämbreid. Käib lakkamatu seesmine võimuvõitlus. Mitte midagi ära teha ei suudeta."
  Savisaare sõnul on kriisis ka sotsid. "Nad püüavad teha nägu ja samal ajal peita häbelikult oma silmi, sest jälle on mindud parempoolsete liimile. Kahte korraga ei saa - valigu, kas nägu või silmad. Nende ridades ei ole ka mitte ühtegi uut perspektiivikat eestvedajat," selgitas ta.
  Kiita pole ka IRLi positsioon. "Erakonna reiting on vabalanguses ning langenud alla 10 protsendi. Kasutades ära oma võimupositsioone, mis on saadud Reformierakonna armust, püüavad nad ennast suuremaks puhuda Keskerakonna kulul. Aga rahvatarkus ütleb, et mida enam ahv püüab sarnaneda inimesega, seda selgemini paistab silma, et ta on ahv. Mida enam IRLi esimees püüab etendada riigimeest, seda selgemini torkab silma, et ta ei kanna seda rolli välja. Ja kala hakkab haisema peast."
  Vabaerakond võtab Savisaare sõnul välja dividende rahva rahulolematusest. "Nende reiting on teinud rekordeid, aga ma ei usu, et see on püsiv. Neil pole maailmavaadet,“ arvas Savisaar.
  EKRE puhul imestas Savisaar, et pagulasvastasusest ei ole Helmetel õnnestunud endale nišši teha.
  Savisaar rääkis, et kuigi Keskerakonna lõhenemise üle on palju arutatud, on erakond siiski tugev ja sellel on suur liikmeskond. "See on meie peamine erinevus paremerakondadest. Nende tugevus on ajakirjandus, mis on neil pihus. Samuti pangad, kes neid rahastavad ja kapo, kes käsku täidab. Aga meie taga on rahvas - nende taga ei ole!"
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Vandeadvokaat ühistranspordist: alarahastuse vältimine on riigi vastutus
Olukord ühistranspordi korralduses – osaliselt nii-öelda tasuta transpordis – on vilets juba aastaid, kuid kallinenud kütuse tõttu kasvas see kriisiks. Hiljuti rahuldas riigikohus kolm ettevõtjate kaebust, kuid alarahastatud teenindajate seis üha halveneb, kirjutab vedajaid kohtus esindanud vandeadvokaat Jaana Nõgisto.
Olukord ühistranspordi korralduses – osaliselt nii-öelda tasuta transpordis – on vilets juba aastaid, kuid kallinenud kütuse tõttu kasvas see kriisiks. Hiljuti rahuldas riigikohus kolm ettevõtjate kaebust, kuid alarahastatud teenindajate seis üha halveneb, kirjutab vedajaid kohtus esindanud vandeadvokaat Jaana Nõgisto.
EfTENi uusim fond tühistas plaanitud osakute pakkumised
EfTEN Capital tühistab fondivalitsejana oma uusima, EfTEN United Property Fundi avaliku pakkumise käigus välja kuulutatud uute osakute pakkumised, mis pidid vahetappidena kestma aasta lõpuni.
EfTEN Capital tühistab fondivalitsejana oma uusima, EfTEN United Property Fundi avaliku pakkumise käigus välja kuulutatud uute osakute pakkumised, mis pidid vahetappidena kestma aasta lõpuni.
Reaalajas börsiinfo
Edukat tippjuhti Tarmo Noopi kutsuti buldooseriks, aga see on nüüd minevik Lahkumisintervjuu!
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Eesti lõpetab Schengeni viisaga venemaalaste riiki lubamise
Järgmisel nädalal kavatseb valitsus kehtestada sanktsioonid Eesti riigi poolt Vene kodanikele väljastatud Schengeni viisade suhtes ning nende viisade omanikke riiki enam ei lubata.
Järgmisel nädalal kavatseb valitsus kehtestada sanktsioonid Eesti riigi poolt Vene kodanikele väljastatud Schengeni viisade suhtes ning nende viisade omanikke riiki enam ei lubata.
Riigikontroll tõi töötukassa koolitustes välja hulga puudusi ja nõuab nende kontrollimist
Riigikontroll leiab, et töötukassa peab selgeks tegema, millisest koolitusest on töö leidmisel kasu ja kontrollima koolituse taset. Samuti tõi kontroll välja, et töötukassa ei jälgi, kas pärast koolitust läheb inimene õpitud valdkonda tööle.
Riigikontroll leiab, et töötukassa peab selgeks tegema, millisest koolitusest on töö leidmisel kasu ja kontrollima koolituse taset. Samuti tõi kontroll välja, et töötukassa ei jälgi, kas pärast koolitust läheb inimene õpitud valdkonda tööle.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.