Äripäev • 29. november 2015 kell 16:08

Savisaar: valitsuse lapsministrid kolistavad ämbreid

Edgar Savisaar Keskerakonna kongressil.  Foto: Andres Haabu

"Ebapädevad lapsministrid kolistavad ämbreid. Käib lakkamatu seesmine võimuvõitlus. Mitte midagi ära teha ei suudeta," leiab Edgar Savisaar.

Täna Keskerakonna kongressil kõne pidanud Savisaar ütles, et Reformierakond suudab inimesi mobiliseerida veel vaid hirmutades Venemaaga ja sõjaga.

"Üheksa kuud tagasi loodi Eestis õhkkond, kus rahvale hakkas tunduma, et Venemaa väed tulevad kohe-kohe üle piiri. Peaminister marssis valimisvõidu suunas, NATO hävitajad pea kohal," ütles Savisaar. "Kuid see kõik on väline mulje. Seesmiselt on Reformierakond nõrgem kui kunagi varem. Ebapädevad lapsministrid kolistavad ämbreid. Käib lakkamatu seesmine võimuvõitlus. Mitte midagi ära teha ei suudeta."

Savisaare sõnul on kriisis ka sotsid. "Nad püüavad teha nägu ja samal ajal peita häbelikult oma silmi, sest jälle on mindud parempoolsete liimile. Kahte korraga ei saa - valigu, kas nägu või silmad. Nende ridades ei ole ka mitte ühtegi uut perspektiivikat eestvedajat," selgitas ta.

Kiita pole ka IRLi positsioon. "Erakonna reiting on vabalanguses ning langenud alla 10 protsendi. Kasutades ära oma võimupositsioone, mis on saadud Reformierakonna armust, püüavad nad ennast suuremaks puhuda Keskerakonna kulul. Aga rahvatarkus ütleb, et mida enam ahv püüab sarnaneda inimesega, seda selgemini paistab silma, et ta on ahv. Mida enam IRLi esimees püüab etendada riigimeest, seda selgemini torkab silma, et ta ei kanna seda rolli välja. Ja kala hakkab haisema peast."

Vabaerakond võtab Savisaare sõnul välja dividende rahva rahulolematusest. "Nende reiting on teinud rekordeid, aga ma ei usu, et see on püsiv. Neil pole maailmavaadet,“ arvas Savisaar.

EKRE puhul imestas Savisaar, et pagulasvastasusest ei ole Helmetel õnnestunud endale nišši teha.

Savisaar rääkis, et kuigi Keskerakonna lõhenemise üle on palju arutatud, on erakond siiski tugev ja sellel on suur liikmeskond. "See on meie peamine erinevus paremerakondadest. Nende tugevus on ajakirjandus, mis on neil pihus. Samuti pangad, kes neid rahastavad ja kapo, kes käsku täidab. Aga meie taga on rahvas - nende taga ei ole!"

Hetkel kuum