Sirje Rank • 16. detsember 2015 kell 9:45

Soome Rauma laevatehas saab rahasüsti

Rauma Marine Constructionsi töölised.  Foto: Rauma Marine Constructions

Soome Rauma Marine Constructions OY (RCM) teatas täna, et saab kapitalisüsti, mis tõstab jäälõhkujate, autopraamide ja muude meresõidualuste ehitusele spetsialiseerunud laevatehase omakapitali ligi 25 miljonile eurole.

See on selleks, et saaks ette võtta suuremaid laevaehituse projekte.

Investorite seas on Soome riigile kuuluv investeerimisfirma Suomen Teollisuussijoitus Oy, Finda Oy ning fond, mida haldab Taaleritehdas.

„Soome merendussektor on tõusul. Tahame olla osalised selle ettevõtte rahvusvahelise kasvu toetamisel, mille eriteadmised arktilisest keskkonnast vastavad kõrgeimatele standarditele maailmas,“ kommenteeris Suomen Teollisuussijoitus Oy investeeringute direktor Jussi Hattula.

Helsingi ja Turu tehaste täis tellimusraamatud annavad Rauma tehasele võimaluse tulevikus ka mõne reisilaeva tellimus saada. See aitaks luua uusi töökohti.

„RCMi plaan alustada taas laiamõõduliste laevade ehitust Raumal toob teoks saades häid uudiseid merendusala osapooltele. See tähendab sadu uusi töökohti eriti laevaehituse allhankijatele,“ kommenteeris Soome tööminister Jari Lindström Kauppalehtile.

Hetkel kuum