Artikkel
  • Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Kuidas prognoosida kulusid 98protsendilise täpsusega?

    Võtmetöötajate kogemusfestival JAH! 2016 esinejaFoto: Anti Veermaa

    Logistikafirma Kühne + Nagel Tallinna IT-keskuses töötav šveitslane Oliver Wihler leidis lahenduse, kuidas prognoosida 25 üksuse kulusid 98protsendilise täpsusega.

    Kühne + Nageli arendustiimide juhtiv koordinaator Oliver Wihler otsis alternatiive Exceli tabelitele, et prognoosida kulusid oma vastutusala 25 üksusele. Tema loodud tarkvara võib ennustada kahe kuu eesootavaid kulusid 98protsendise täpsusega, tööriista uue versiooni prototüüpi arendatakse koostöös TTÜ tudengitega.
    Wihler on Eestis IT-firmades kaasa löönud viimased 16 aastat ega plaani veel tagasi kodumaale Šveitsi minna. Wihler räägib väga hästi eesti keelt, kuigi ütleb ise tagasihoidlikult, et ta ei saa aru, miks teda hea eesti keele eest kiidetakse. Eestis on ta töötanud IT-ettevõtetes Skype ja Ignite ning omanud edukat IT-firmat Aqris. Nüüd juhib Wihler arendustiime maailma ühe suurema logistikafirma Kühne + Nageli IT-keskuses.
    Järgneb intervjuu Oliver Wihleriga.
    Mida kujutab endast teie tarkvara, mis aitab kulusid prognoosida 98protsendilise täpsusega?
    See ei olegi tegelikult valmis tarkvara, vaid abivahend, mida kasutan minu juhtimise all olevate tiimide kulude prognoosimiseks. See võtab kokku andmed erinevatest süsteemidest ning ennustab selle põhjal tuleviku perioodide kulusid.
    Mismoodi see lahendus sündis?
    Isiklik vajadus, et elu lihtsamaks ja tõhusamaks teha.
    Mida selle tarkvaraga teha saab? Kuidas seda teised ettevõtte juhid kasutada saavad?
    Me teeme hetkel koostööd TTÜ ning sealsete tudengitega, kes arendavad tarkvara skaleeritavust võimaldaval pilveplatvormil. Kui koostööst sünnib korralikum toode, siis saab seda hiljem ka laiemalt ettevõttes kasutada.
    Mis on tarkvara tulevik? Kas tuleb ka rahaline kasum?
    Praegu on see siiski Kühne + Nageli sisemine tööriist ja mingeid plaane pole edasiseks tehtud.
     

    6. mail toimub Erinevate Tubade Klubis võtmetöötajate kogemusfestival "JAH! 2016". Kohal on keskastmejuhid Eesti parimatest ettevõtetest. Veel on võimalik viimased kohad saada, registreerides siin

    Oliver Wihler räägib kogemusfestivalil osakonna- ja valdkonnajuhtidele oma juhtimisvõitudest ning jagab oma isiklikku kogemust, kuidas olla efektiivsem, tõhusam ja saada tulemusi. Lisaks on võimalik teada saada, millised erinevused on šveitslaste ja eestlaste vahel.

    Esinete 6. mail kogemusfestivalil ja räägite seal oma lugu. Mis on peamine sõnum, mida tahate seal edasi anda?
    Ära aktsepteeri status quo’d ja alati saab paremini teha. Eesti on väga heas asukohas, et edasi areneda ja paremaks saada.
    Millised omadused on ühel võtmetöötajal?
    Inimene peab võtma endale initsiatiivi, vastutust ja kohustusi. Võtmetöötajal võib olla palju häid ideid, kuid oluline on see, et ta tegutseb nende ideede teostamise nimel, ainult rääkimisest ei piisa. Neid, kellel on ideid väga palju, ei tohiks liiga kõrgelt hinnata. Tuleks hinnata neid, kes oskavad ka reaalselt midagi teha ja kes teevadki töö ära.
    Kuidas saada paremaks juhiks ja tööandjaks?
    Hea juht eemaldab töötaja jaoks kõik takistused, et võimaldada eneseteostust ning kasvamist. Tihti tulevad head ideed altpoolt. Hea juht julgustab töötajaid, et ideed tuleksid ka töötajate poolt, mitte ainult juhtidelt.
    Mismoodi te sattusite Eestisse ja miks olete jäänud siia?
    Tulin siia 1999. aastal Londonist ja töötasin alguses ühes väikses ettevõttes nimega EBSA. Alguses oli plaan jääda Eestisse üheks aastaks. Tahtsin oma elus muudatust, sest mul oli liiga palju häirivaid faktoreid ja tüdinesin oma elust ära. Siin on segajaid vähem ja saab keskenduda oma asjadele. Eestlased on asjalikud inimesed, mis aitab sellele kaasa. See, kus sa elad, ei ole enam nii väga tähtis, sest kogu info on saadaval internetis ja vajaliku info saab ise enda jaoks ära filtreerida. Inimestega kokkusaamiseks saab ka korraks igale poole lennata, Euroopa linnad on väga ligidal ja võimalusi kohtumisteks on palju.
    Minu lugu on, nagu ikka, seotud ka armastusega, sest kohtusin eestlasest naisega ja tulin Eestisse. Meie laps on praegu 13aastane, mistõttu olen väga palju seotud Eestiga. Minu elu on üha enam seotud Eestiga ning minu juured on ka siia kinni jäänud. Kui rääkida teiste välismaalastega, siis partneri leidmine Eestis on Eestisse jäämise puhul väga olulist rolli mänginud.
    Kuidas oli elu 1999. aastal?
    1999. aastal oli kõik väga põnev ja palju eeldusi oli juba siis näha, kuid võrreldes tänasega oli siis ikka väga teistmoodi ja vanamoodi. Eestis oli tol ajal ka palju võimalusi, sest Nõukogude Liit oli alles lagunenud. Mulle meeldis, et aeg jäi mõnedes kohtades seisma, ja minu jaoks oli huvitav, et tulin kohta, mis oli lääneriikidele olnud suletud. Oli väga põnev näha, kui palju seda nõukogude mentaliteeti oli ikka veel tol ajal alles, kuid see pakkus väga palju võimalusi muutusteks. 
     
     

    Kühne + Nagel AS

    Kuulub maailma juhtivate logistikafirmade hulka.

    Asutati 1890. aastal Bremenis. Enam kui 100 riigis tegutseval ettevõttel on üle 67 000 töötaja.

    2012. aastal asutati Tallinnas IT-keskus, kuhu on tänaseks palgatud ligi 300 IT-spetsialisti.

    Kogu grupi IT-keskus, ühtlasi Saksamaa üks suurimaid ettevõtteid, asub Hamburgis ja selle tegevust toetab alates 2012. aastast Tallinnas asuv IT-keskus.

    Kuidas sattusite Kühne + Nagelisse tööle ja miks olete sinna jäänud?
    Täiesti tavaliselt. Kandideerisin nii nagu kõik teised - võtsin CV-Online’i lehe lahti ning leidsin sealt sobiva pakkumise Kühne + Nagelis. Kühne + Nagel on suur rahvusvaheline ettevõte, mis areneb väga kiiresti, ning arvasin, et saaksin väga palju õppida ja areneda. Üks oluline põhjus on ka see, et saan igapäevaselt saksa keelt rääkida, mis mul varem võimalik ei olnud. Mul oli eelnevalt ka värbamiskogemus ning teadsin, et saan kaasa aidata ka sealsele värbamisprotsessile ning rakendada oma oskusi. Üks põhjus, miks ka jäin Kühne + Nagelisse, on see, et oleme pidevas muutuses ja täiustame pidevalt oma tööprotsesse.
    Üheks heaks näiteks meie siseelust, mis mind jätkuvalt õhinal hoiab, on meie sisemised hackathon'id, mida kutsutakse nimega ShipIT. Meie parimad ajud prototüübivad neil üritustel 48 tunni jooksul säravaid ja innovatiivseid ideid. ShipITi korraldajad on loomulikult inspiratsiooni saanud Eestis tuntud Garage48 üritustest.
    Kui palju on teil praegu inimesi Kühne + Nageli IT-keskuses puudu?  
    Kühne + Nageli IT-keskus Eestis otsib aktiivselt praegu umbes 40 inimest kahekümnele erinevale ametikohale. Kõik pakkumised on avalikult CV-Online’i ja meie kodulehel olemas, kandideeritagu julgelt! Ka minu meeskonnas on mõned inimesed puudu.
    Mida soovitate välismaalastele, kes Eestisse tulevad?
    Ma õppisin kohe esimestel nädalatel ja kuudel eesti keelt. Iga päev õppisin õpikust mitu tundi. Soovitan välismaalastel alguses aeg maha võtta ja pühenduda keele õppimisele. Hiljem on väga raske keelt ära õppida, sest eestlased valdavad väga hästi inglise keelt ja pole motivatsiooni õppida. Tuleb kaasa lüüa ka sotsiaalsetes tegevustes, et kaasa aidata enda integreerimisele Eesti ühiskonda, nn sauna- ja suitsujutud on väga olulised.
    Kas plaan on ka tagasi koju minna?
    Ma ei ole inimene, kes teeb tavaliselt niimoodi plaane ette. Kui ma 1999. aastal siia tulin, siis oli plaan jääda siia üheks aastaks, kuid elul olid teised plaanid. Praegu ei ole plaani kuhugi ära minna.
     
     
  • Hetkel kuum
Seotud lood

Kairit Kall: kvantiteedimajandusest kvaliteedimajanduseks
Eesti võiks muutuda kvaliteetsete toodete ja teenuste keskuseks, kuhu tullakse õppima, kuidas paremini teha, kirjutab Kairit Kall arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Eesti võiks muutuda kvaliteetsete toodete ja teenuste keskuseks, kuhu tullakse õppima, kuidas paremini teha, kirjutab Kairit Kall arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Balti börsid lõpetasid kvartali tõusupäevaga
Balti koondindeks Baltic Benchmark sulgus kvartali viimasel kauplemispäeval 0,08% plusspoolel, jäädes kvartaliga siiski miinusesse.
Balti koondindeks Baltic Benchmark sulgus kvartali viimasel kauplemispäeval 0,08% plusspoolel, jäädes kvartaliga siiski miinusesse.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: nonii, tibulilled, kas tulete taas? Äripidaja intervjuu oma töötajatega
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Üllar „Myrakas“ Priks tuletas vahelduseks meelde ajakirjaniku ametit pidades omandatud intervjueerimisoskused ning usutles oma sõpru, kellega koos ta on osaühingut Suur M jooksutanud. On’s tal uuel hooajal putkas üldse kedagi peale tema enda?
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Üllar „Myrakas“ Priks tuletas vahelduseks meelde ajakirjaniku ametit pidades omandatud intervjueerimisoskused ning usutles oma sõpru, kellega koos ta on osaühingut Suur M jooksutanud. On’s tal uuel hooajal putkas üldse kedagi peale tema enda?
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Genka ettevõtlusest: valin vähem raha ja rohkem vabadust
Henry Kõrvitsa ehk artistinimega Genka sõnul pole raha tema jaoks kõige olulisem. Tähtsam on oma aeg ja võimalus seda meelepäraselt veeta.
Henry Kõrvitsa ehk artistinimega Genka sõnul pole raha tema jaoks kõige olulisem. Tähtsam on oma aeg ja võimalus seda meelepäraselt veeta.
Tippjuhi nipid: mida teha, kui töötaja tuleb palka juurde küsima, aga …
Kui töötaja, kes pole teistega võrreldes olnud nii silmapaistev, tuleb palka juurde küsima, siis oled sa juhina juba õige hetke probleemidest rääkimiseks mööda lasknud, rääkis Prisma Peremarketi Eesti maajuht Teemu Kilpiä.
Kui töötaja, kes pole teistega võrreldes olnud nii silmapaistev, tuleb palka juurde küsima, siis oled sa juhina juba õige hetke probleemidest rääkimiseks mööda lasknud, rääkis Prisma Peremarketi Eesti maajuht Teemu Kilpiä.
Jaanika Altraja: rohepöördes õnnestumiseks tuleb vähendada ebavõrdsust
Ühetaoline tulumaks ja madalad varamaksud mõjuvad tänapäeval dogmaatiliste jäänukitena, mis suurendavad ebavõrdsust ja pidurdavad rohepööret, kirjutab Jaanika Altraja arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis
Ühetaoline tulumaks ja madalad varamaksud mõjuvad tänapäeval dogmaatiliste jäänukitena, mis suurendavad ebavõrdsust ja pidurdavad rohepööret, kirjutab Jaanika Altraja arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis
Ameerika RAM – üks auto kõikideks sõitudeks
Igapäevaselt tööle, naisega ostlema, pojaga trenni, nädalavahetusel sõpradega erinevaid hobisid harrastama, sekka suvilaehitusega seotud sõidud – kõik need saab edukalt tehtud aasta pikapi tiitliga pärjatud suure ja jõulise RAMiga USCAR – Ameerika Autost.
Igapäevaselt tööle, naisega ostlema, pojaga trenni, nädalavahetusel sõpradega erinevaid hobisid harrastama, sekka suvilaehitusega seotud sõidud – kõik need saab edukalt tehtud aasta pikapi tiitliga pärjatud suure ja jõulise RAMiga USCAR – Ameerika Autost.
Suur reede raadios: Jüri Ratas Keskerakonna võimust pealinnas
Tallinnas on toimunud revolutsioon: üle kahe kümnendi püsinud Keskerakonna võim on otsas. Aga kas uus võimuliit leiab neljakesi ka ühisosa?
Tallinnas on toimunud revolutsioon: üle kahe kümnendi püsinud Keskerakonna võim on otsas. Aga kas uus võimuliit leiab neljakesi ka ühisosa?
Eestis tegevuse müünud lihatootja loobus ka Rootsi ärist
Möödunud suvel Eesti Rakvere lihakombinaadi müünud Soome toidutootja HKScan on nüüd ära müünud ka tegevuse Rootsis.
Möödunud suvel Eesti Rakvere lihakombinaadi müünud Soome toidutootja HKScan on nüüd ära müünud ka tegevuse Rootsis.