Jaga lugu:

Isesõitvad autod jõuavad varsti Suurbritanniasse

Volvo  Foto: EPA

Volvo teatas, et plaanib isesõitvad autod Londoni tänavatele viia juba 2017. aastal, just siis alustatakse avaliku pilootprogrammiga.

Volvo juht Håkan Samuelsson ütles CNBC-le, et 90 protsenti autoõnnetustest põhjustavad inimesed ning loodab, et isesõitvad autod vähendavad liiklusõnnetuste osakaalu.

„Meil on olemas tehnoloogia ning me tahame seda testida turul, kus see tõeliselt kasulik oleks. Pole paremat paika kui London, sest seal on väga tihe liiklus,“ põhjendas Samuelsson, miks autosid otsustati just Suurbritannia pealinnas katsetada.

Samuelsson jätkas, et ilmselt ei lähe kõik juhid üle isesõitvate autode kasutamisele. Ta märkis, et turuosa on nii isesõitvatel autodel kui ka nii-öelda tavalistel autodel, sest paljudele inimestele lihtsalt meeldib autoga sõita.

Kuigi Volvo juht näeb tulevikku positiivselt, ütlevad analüütikud, et isesõitvate autode tehnoloogia on veel lapsekingades ning areng võtab aega. „Seal on ka palju praktilisi ning seaduslikke probleeme,“ ütles kindlustusfirma Direct Line Group CNBC-le. „Samal ajal muutuvad uued tehnoloogiad järgnevatel aastatel tavapäraseks, näiteks poolautomaatne pidurdussüsteem. See peaks vähendama raskete õnnetuste osakaalu,“ teatas ettevõte.

Jaga lugu:
Hetkel kuum