Äripäev • 6. mai 2016 kell 8:30

Aprillis müüdi uusi autosid rohkem kui mullu

Uusi sõiduautosid muudkui ostetakse.  Foto: Andres Haabu

Eestis läks aprillikuus kaubaks 2134 uut sõiduautot ehk 150 rohkem kui eelmisel aastal, see tähendab, et uute sõiduautode turg kasvas aprillis 7,6%, teatas AMTEL.

See tähendab, et juba kaks kuud järjest on Eestis müüdud rohkem kui 2000 uut sõiduautot. Nelja esimese kuuga on kokku müüdud 7562 uut sõiduautot, mis ületab eelmise aasta sama perioodi müüginumbrid 11,6% võrra. Sealjuures moodustasid uued sõiduautod aprillis poole kogu impordist.

Suurima osakaaluga segment oli aprillis väiksemad keskklassi autod, mis moodustasid 26,6% kõigist müüdud uutest sõiduautodest. Järgnesid keskklassi autod ja väiksemad maasturid. Eksporti müüdi 151 sõiduautot.

Automarkide puhul jätkas ka aprillis turuliidrina Toyota, mida müüdi 323 autot. Järgnesid Škoda 237 ja Volkswagen 187 sõiduautoga. Mudelite poolel oli edukaim Škoda Octavia 104 müüdud autoga ning järgnesid Nissan Qashgai 90 ja Volkswagen Passat 85 autoga. Aprillis leidusid ostjad ka kahele elektriautole.

Tarbesõidukite turg kasvas aprillis 14,5% ja kokku müüdi tarbesõidukeid 465 tükki. Nelja kuu kokkuvõttes on tarbesõidukite turg plusspoolel 6,6%, võrreldes eelmise aasta sama perioodiga. Enim läksid aprillis kaubaks Peugeot' tarbesõidukid, mida müüdi 70 tükki. Järgnesid Renault 56 ja Škoda 49 sõidukiga. Veokite segmendis olid edukaimad Volvo (27), Scania (22) ja Mercedes-Benz (16).

Hetkel kuum