Jaga lugu:

Swedbank: indeksifondi kaaluvad turul paljud

Swedanki investeerimisfondi juhatuse esimees Kristjan Tamla.  Foto: Raul Mee

Swedbank Investeerimisfondide juht Kristjan Tamla usub, et mitte ainult LHV, vaid kõik Eesti turuosalised, kes pakuvad pensionifonde, kaaluvad pensionisüsteemis indeksifondi loomist.

Tamla sõnul ei ole pensionisüsteemi indeksifond iseenesest uus teema ja kõik turuosalised mingil määral kaaluvad sellise toote tegemist. "Seda on erinevates kohtades arutatud paar aastat," märkis ta.

Indeksifond on Tamla sõnul väga lai mõiste ja puhtalt termini pealt on väga raske kellegi plaane kommenteerida, kui rääkida LHV indeksifondi loomise plaanist. Lisaks märkis Swedbanki Investeerimisfondide juht, et tänase seaduse raames on niiöelda klassikalist indeksifondi väga keeruline teha, sest seadus soosib pigem nn indeksi fondifondi, kus ühegi indeksifondi osakaal ei ületa 10% fondifondi mahust.

Ka Nordea penisonifondide juht Angelika Tagel jäi oma kommentaaris LHV indeksifondi loomisplaani kohta napiks, öeldes, et iga turuosaline läheneb oma tootevalikule omamoodi ja seepärast on täpsem kommenteerimine raske. Samas ei välistanud ta, et ka Nordea vaatab tulevikus täiendavate lahenduste poole.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum