Soomlased on oma riigimeestega rahul

04. juuli 2016, 13:59
Soome president Sauli Niinistö
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160704/NEWS/160709938/AR/0/AR-160709938.jpg

Ajalehe Helsingin Sanomat tellitud küsitlusest selgub, et 90% soomlaste hinnangul saab president Sauli Niinistö oma tööga hästi või isegi suurepäraselt hakkama.

Suurema osa soomlaste hinnangul täidab Niinistö oma tööülesandeid edukalt. Helsingin Sanomate tellitud küsitluse tulemuste põhjal leiab peaaegu 90% vastanutest, et president saab oma tööga hakkama küllaltki hästi või väga hästi.

Peaaegu pooled vastanutest andsid Niinistöle kõrgeima hinde. Rahuldavaks pidas Niinistö tööd vaid 1% vastanutest.

Valitsuse reitingu langus on peatunud

Samast küsitlusest selgus, et 25% Soome elanikest leiab, et peaminister Juha Sipilä valitsus saab hästi tööga hakkama. See tulemus tähendab, et valitsuse populaarsuse langus on peatunud, kuna pool aastat tagasi andis valitsuse tööle hea hinde 24% vastanutest.

Halva või suhteliselt halva hinde andis valitsuse tööle 38% vastanutest, 34% leidis, et valitsuse tööga hakkamasaamine pole ei hea ega halb.

Peaminister Sipilä populaarsusereiting on märkimisväärselt kõrgem kui tema juhitud kabineti ministritel. 39% vastanutest ütles, et Sipilä saab oma ametis hästi või väga hästi hakkama. Halva hinde pani peaministrile 33% vastanutest.

Välisminister Timo Soinile pani hea hinde 29%, halva hinde aga üle 30% vastanutest. Tema tööd hinnata ei osanud tervelt 35%. Endise rahandusministri Alexander Stubbi tööd hindas heaks 21% vastanutest, halvaks aga tervelt 44%.

Küsitluse viis Helsingin Sanomate tellimusel juunis läbi TNS Gallup. Küsitluses osales 1002 inimest vanuses 15 kuni 79 aastat.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. July 2016, 14:02
Otsi:

Ava täpsem otsing