• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Soome paadimaks võib alused Eestisse tuua

  Tallinna jahisadamates kohtab juba praegu Soome jahte, aga uus maks võib neid lisaks tuua.Foto: Raul Mee

  Soome paadiomanike liidu arvates viib kavandatav paadimaks viia osa kallimaid jahte Soomest ära, esimesena tuleb kõne alla Eesti, kirjutab Yle uudisteportaal.

  Soomes kavandatav paadimaks võib kehtima hakata tuleval kevadel, maksu arvestatakse mootori võimsuse pealt ja see on suurusjärgus 100–300 eurot.
  Paadiomanike esindusorganisatsiooni esimees Samuli Salanterä kritiseerib ideed karmilt ja tõdeb, et see lõpeb suuremate ja kallimate aluste välismaale registreerimisega, näiteks Eestisse. Sellega jääb ka maksu kasu väiksemaks.
  Paadimaks on valitsuse programmis kirjas ja sellega on kavas korjata aastas 50 miljonit eurot. Peale paatide lähevad maksu alla ka kerged mootorsõidukid.
  „Tundub, et maksu pole hoolikalt läbi kaalutud ja poliitiline otsus tehakse pehmele pinnale,“ ütles Salanterä. Tema sõnul ei pruugi arvestuste alus paika pidada, kuna registris on kirjas hulk nn kummituspaate ehk veerandi võrra rohkem, kui neid Soomes tegelikult on.
  Maksu ettevalmistava töörühma juhi Merja Sandelli sõnul ei õnnestu maksu kohe aasta alguses käiku lasta. „Juttu on olnud maikuust,“ ütles Sandell. Ta möönis, et register ei pruugi olla täiuslik, aga puhastub maksu kehtestamise järel kindlasti.
  Maks algab 50hobujõulistest mootoritest ja jääb suurusjärku 100–300 eurot, kasvades mootori võimsuse suurenedes. Purjelaevad maksustatakse pikkuse põhjal.
  Salanterä sõnul hoiavad soomlastest omanikud juba praegu paate üle talve Eestis, kus see on soodsam, ja paadimaksu järel on paadi püsivat Eestis pidamist lihtne korraldada. „See puudutab eelkõige kallimaid paate. Need alused, mis kasutavad Soome kai- ja talvitumisteenuseid, lahkuksid päriselt Soomest,“ ütles ta.
  Ka Sandell muretseb selle pärast, et kallimad kaatrid ja jahid võivad Soome lipu alt lahkuda ja siis jääks maks puhtalt väikeste paatide kanda. Tema sõnul on aga poliitiline otsus maks kehtestada, seega püüab töörühm leida sellele parima lahenduse.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.