Äripäev • 30. september 2016 kell 11:23

Kersti Kaljulaid esitati presidendi kandidaadiks

Kersti Kaljulaid esitati presidendi kandidaadiks.  Foto: Villy Paimets

Täna esitasid 90 riigikogu liiget Kersti Kaljulaidi vabariigi presidendi kandidaadiks riigikogu täiendava istungi esimesse hääletusvooru, mis toimub esmaspäeval, 3. oktoobril kell 13.

Kersti Kaljulaid on sündinud 30. detsembril 1969, ta on sünnilt Eesti kodanik ning kinnitanud oma nõusolekut vabariigi presidendiks kandideerida.

Kersti Kaljulaidi seadsid üles:

kõik 14 Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsiooni liiget (Raivo Aeg, Maire Aunaste, Siim Kiisler, Aivar Kokk, Viktoria Ladõnskaja, Andres Metsoja, Marko Mihkelson, Kalle Muuli, Mart Nutt,  Juhan Parts, Helir-Valdor Seeder, Priit Sibul, Ken-Marti Vaher ja Einar Vallbaum);

kõik 15 Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni liiget (Andres Anvelt, Toomas Jürgenstein, Kalev Kotkas, Helmen Kütt, Kalvi Kõva, Jaanus Marrandi, Marianne Mikko, Sven Mikser, Eiki Nestor, Ivari Padar, Urve Palo, Heljo Pikhof, Mark Soosaar, Tanel Talve, Rainer Vakra);

kõik 30 Eesti Reformierakonna fraktsiooni liiget (Yoko Alender, Peep Aru, Deniss Boroditš, Remo Holsmer, Igor Gräzin, Jüri Jaanson, Liina Kersna, Johannes Kert, Toomas Kivimägi, Eerik-Niiles Kross, Kristjan Kõljalg, Ants Laaneots, Kalle Laanet, Lauri Luik, Rait Maruste, Madis Milling, Meelis Mälberg, Kalle Palling, Keit Pentus-Rosimannus, Heidy Purga, Mati Raidma, Laine Randjärv, Valdo Randpere, Andre Sepp, Imre Sooäär, Anne Sulling, Aivar Sõerd, Urve Tiidus, Vilja Toomast ja Terje Trei);

kõik 8 Eesti Vabaerakonna fraktsiooni liiget (Jüri Adams, Andres Ammas, Krista Aru, Monika Haukanõmm, Andres Herkel, Külliki Kübarsepp, Ain Lutsepp ja Artur Talvik);

23 Eesti Keskerakonna fraktsiooni liiget (Dmitri Dmitrijev, Enn Eesmaa, Peeter Ernits, Olga Ivanova, Jaanus Karilaid, Valeri Korb, Siret Kotka, Aadu Must, Andrei Novikov, Anneli Ott, Jüri Ratas, Martin Repinski, Mailis Reps, Kersti Sarapuu, Erki Savisaar, Kadri Simson, Mihhail Stalnuhhin, Märt Sults, Tarmo Tamm, Marika Tuus-Laul, Viktor Vassiljev, Vladimir Velman ja Toomas Vitsut).

Oma toetusallkirja ei andnud EKRE liikmed ja mõned keskerakondlased.

Hetkel kuum