Mario Draghi tuleb Eestisse

30. detsember 2016, 10:58
Euroopa Keskpanga juht Mario Draghi
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20161230/NEWS/161239980/AR/0/Euroopa-Keskpanga-juht-Mario-Draghi.jpg

Eesti Pank teatas, et Mario Draghi juhitav Euroopa Keskpank peab tuleva aasta ainsa välisistungi Eestis.

Tõsi, Eesti keskpank peitis suuruudise oma eelarvest pajatava pressiteatesse, sõnastades selle nii: „Kõige suurema osa erakorralisest kulust toob kaasa järgmise aasta juunis Tallinnas toimuva Euroopa Keskpanga nõukogu väljasõiduistung ning sellele järgneva Euroopa Keskpanga presidendi Mario Draghi pressikonverentsi korraldamine.“

Eesti Panga tuleva aasta eelarve on 22,7 miljonit eurot. Kui jätta kõrvale sularahakulud, mis on aastati väga erinevad, siis kasvab keskpanga eelarve 2016. aastaga võrreldes 0,77 miljoni euro võrra ehk ligi 4,3 protsenti.

Eesti Pangas on kavas järgmisel aastal täita 234,5 töökohta, mis on kolme töökoha võrra vähem võrreldes selle aastaga. Keskpanga personalikulu kasvab 1,9 protsenti 9,9 miljoni euroni. See võimaldab hoida Eesti Panga töötajate palgataseme ligikaudu võrreldavana Tallinna finantssektoriga, millega keskpank tööturul peamiselt konkureerib.

Investeeringud põhivarasse on 2017. aastal kavandatud 2,1 miljonit eurot. Suuremate töödena on keskpangal järgmisel aastal kavas välisperimeetri ehitustööd, serverarvutite ja võrguseadmete uuendamine ning statistika ja maksesüsteemide tarkvara arendustööd.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. December 2016, 10:59

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing