• Jaga lugu:

  Mario Draghi tuleb Eestisse

  Euroopa Keskpanga juht Mario DraghiFoto: epa

  Eesti Pank teatas, et Mario Draghi juhitav Euroopa Keskpank peab tuleva aasta ainsa välisistungi Eestis.

  Tõsi, Eesti keskpank peitis suuruudise oma eelarvest pajatava pressiteatesse, sõnastades selle nii: „Kõige suurema osa erakorralisest kulust toob kaasa järgmise aasta juunis Tallinnas toimuva Euroopa Keskpanga nõukogu väljasõiduistung ning sellele järgneva Euroopa Keskpanga presidendi Mario Draghi pressikonverentsi korraldamine.“
  Eesti Panga tuleva aasta eelarve on 22,7 miljonit eurot. Kui jätta kõrvale sularahakulud, mis on aastati väga erinevad, siis kasvab keskpanga eelarve 2016. aastaga võrreldes 0,77 miljoni euro võrra ehk ligi 4,3 protsenti.
  Eesti Pangas on kavas järgmisel aastal täita 234,5 töökohta, mis on kolme töökoha võrra vähem võrreldes selle aastaga. Keskpanga personalikulu kasvab 1,9 protsenti 9,9 miljoni euroni. See võimaldab hoida Eesti Panga töötajate palgataseme ligikaudu võrreldavana Tallinna finantssektoriga, millega keskpank tööturul peamiselt konkureerib.
  Investeeringud põhivarasse on 2017. aastal kavandatud 2,1 miljonit eurot. Suuremate töödena on keskpangal järgmisel aastal kavas välisperimeetri ehitustööd, serverarvutite ja võrguseadmete uuendamine ning statistika ja maksesüsteemide tarkvara arendustööd.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Jaan Härms: hakkame juba restoranis koroonapassi nõudma
Teenindus- ja meelelahutussektorile pole koroonasertifikaadi kontrollimise nõue niivõrd kohustus, kuivõrd annab kindlust, et elu ja äri saab avatuna hoida, kirjutab Saku Õlletehase juht Jaan Härms.
Teenindus- ja meelelahutussektorile pole koroonasertifikaadi kontrollimise nõue niivõrd kohustus, kuivõrd annab kindlust, et elu ja äri saab avatuna hoida, kirjutab Saku Õlletehase juht Jaan Härms.
FED: Liigume toetuste vähendamise suunas
Föderaalreserv teates kolmapäeval, et majandus liigub selle suunas, et varsti võib keskpank hakata vähendama toetust majandusele, vahendab Bloomberg.
Föderaalreserv teates kolmapäeval, et majandus liigub selle suunas, et varsti võib keskpank hakata vähendama toetust majandusele, vahendab Bloomberg.
Raadiohommikus: tulemuste sadu ning Hiina hirmud börsil
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Raadiohommikus: börsid ja miks energia nii kalliks muutub
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.